Судија Обрадовић по изласку из затвора: Видео сам пенал...

Српски фудбалски судија Срђан Обрадовић, по изласку из притвора, изјавио је да је у току меча Спартак – Раднички био уверен да је донео праву одлуку када је свирао пенал за екипу из Суботице.

Обрадовић је у затвору био скоро месец дана јер је, према оптужби, извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја фаворизујући Спартак на мечу против нишког Радничког у борби за Европу, када је свирао непостојећи пенал од укупно два за домаћи тим, а сада ће се бранити са слободе према одлуци Вишег суда у Новом Саду.

"У том тренутку ја сам видео пенал и зато сам свирао казнени ударац. На месту на ком сам стајао, видео сам да је рука играча била спуштена. Зато сам мислио да је било играње руком и латио се пиштаљке", рекао је Обрадовић у изјави за Вечерње новости.

Арбитар из Јагодине поручио је да је у том тренутку "видео играње руком", али да је погрешио и то образложио речима "ко ради, тај и греши".

Обрадовић је и раније имао великих грешака на утакмицама Суперлиге, међу којима је најпознатија она из 153. вечитог дербија, када је признао гол Црвеној звезди након што је Џон Руиз асистирао "из аута" за гол.

После грешке 13. маја у Суботици, реаговао је и први човек Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и упутио захтев Судијској комисији да се Обрадовић драстично казни и скине са листе судија.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. јун 2018, 10:58) - anslavisaonymous [нерегистровани]

Slucaj Karadic

Da li ce i sada ostati zataskan Milan Karadzic. Najveci pajac Srpskog fudbala.? Covek koji samo sve resava parama, delegira sudije po zelji. Sramota .

(четвртак, 14. јун 2018, 10:46) - Kablar [нерегистровани]

@Namjesteno

A kome donosi korist namestaljka,ko sta dobija ako je namesteno?Nikakva namestaljka,Obradovic nije za fudbalskog sudiju,ne barem za visi rang takmicenja.

(четвртак, 14. јун 2018, 10:45) - Vlado Subotic [нерегистровани]

Video sam novac

Mozda bi ovo bio prikladniji naslov..

(среда, 13. јун 2018, 14:07) - anonymous [нерегистровани]

@Namješteno

Хвала на коментару, ја сам мислио да сам ја луд јер сам видео исто као и ти, играчи протестују за погрешан аут а ови се нису ни померили за непостојећи пенал, погледао сам снимак поново, потпуно индиферентни, као да им је лакнуло када је овај свирао пенал, много ту нешто смрди.

(среда, 13. јун 2018, 13:39) - anonymous [нерегистровани]

Namješteno

Iskreno vjerujem da je sve ovo namještaljka i to ne samo od strane sudija, već i od ekipe koja je izgubila. Kada su dobili crveni karton, niko da protestuje kod sudije, posle prvog penala niko ne protestuje, posle drugog (nepostojećeg) penala, samo je jedan igrač prišao sudiji i nešto rekao. Tako se ne ponaša na prijateljskoj utakmici, a kamo li kada igraš meč odluke.

(среда, 13. јун 2018, 12:10) - anonymous [нерегистровани]

Moj Obradovicu

problem je sto ti nije prvi put.

(среда, 13. јун 2018, 11:57) - anonymous [нерегистровани]

"видео сам да је рука играча била спуштена"

Kako si mogao da vidiš da je ruka igrača bila spuštena kada je igrač stajao uspravno i držao ruke iza leđa a lopta je išla po zemlji? Pa nije igrač šimpanza pa da mu se vuku ruke po zemlji! A tvoj sudijski položaj je bio iza leđa tog igrača i morao si da vidiš gde su mi bile ruke i da je igrač bio u uspravnom položaju. Pored toga imao si i dodatne sudije koji ti nisu uopšte prišli da te isprave....