Играчи и навијачи Нанта одали почаст Сали

Хиљаде навијача француског фудбалског клуба Нант окупило се на градском стадиону да би одали пошту Емилијану Сали, 28-годишњем аргентиском нападачу који је недавно погинуо у авионској несрећи изнад Ламанша, на путу за Кардиф где је требало да настави каријеру.

Играчи Нанта изашли су на терен пред данашњу утакмицу с Нимом у црним дресовима са Салиним именом на леђима, док је, како јавља Асошиејтед прес, 37.000 навијача певало "Ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, ла, Ем-ил-иа-но", да би се затим чуо једноминутни аплауз.

Потом се на догађају који је преношен на свим стадионима прве две француске лиге, поново чула песма, с другим рефреном: "Емилиано Сала, Емилиано, Емилиано, Емилиано Са-ла'''', у част играча за његов несебичан ангажман током каријере у Нанту, Кану и Бордоу, клубу у којем је прво почео каријеру у Франсуком пре девет година. 

Судија је касније поново прекинуо игру, после девет минута, с обзиром да је девет био број дреса Сале, чије су име навијачи поново узвикивали и аплаудирали, а који је у његову част Нант повукао. 

Пре утакмице огроман транспарент са Салиним ликом био је раширен на центру терена, а на великом екрану на стадиону приказани су свих 48 голова које је Аргентинац псотигао у 113 утакмице за Нант.

број коментара 0 Пошаљи коментар