Еди Рама оштро против насиља на стадионима, затвор за изгреднике

Албански премијер Еди Рама најавио је оштре казне за изгреднике на спортским теренима, неколико дана пошто је албанска фудбалска федерација суспендовала утакмице прве лиге због напада на судију. Новим законом, особама које уђу на терен током меча запрећено је вишегодишњим затворским казнама.

Албански премијер је оштре казне за изгреднике најавио после сусрета са челницима албанског фудбалског савеза, на којем су разматране мере неопходне за наставак првенства, прекинутог на захтев судијског удружења.

"Одмах ћемо изменити кривични закон према којем ће свако ко уђе на терен током меча бити осуђен на трогодишњу казну затвора", рекао је Рама после састанка.

Судије су, крајем прошле седмице, саопштиле да неће судити утакмице прве лиге све док се не измени нови закон о спорту, према којем је за безбедност на стадионима, уместо полиције, задужено обезбеђење које ангажују клубови.

Њихове захтеве подржала је и фудбалска федерација, која је суспендовала такмичење све док не буду решени кључни проблеми, попут заштите играча и судија.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. мар 2019, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Kako, kako?

Rama protiv nasilja na stadionima? A šta je Morina uradio kada je Rama bio gost na utakmici u Srbiji? I šta je Rama posle toga uradio? Ne sećam se da je davao ovakve izjave, niti je pričao da treba kazniti počinioca, već se smeškao kao zadnji crv.