Мирковић: Одлазим због неприхватљиве ситуације...

Досадашњи тренер Партизана Зоран Мирковић обратио се јавности отвореним писмом у којем је саопштио да је поднео оставку јер се клуб налази у неприхватљивој ситуацији и поручио да се нада да ће његов одлазак бити прекретница ка повратку на стазе славе.

"Овим путем желим јавно да се обратим и отклоним сваку сумњу и било какву неизвесност око мог даљег статуса у Партизану. Поднео сам оставку због мени неприхватљиве ситуације, у којој се мој клуб налази. О томе с правом могу да судим, јер сам за 25 година фудбалске каријере, прошао црно-бели пут од оданог играча до преданог тренера", навео је Мирковић.

Како истиче, оставка није његов морални чин.

"Не! Ја сам све радио како сам најискреније мислио и најбоље умео. То је мој манир и моје васпитање, људско и спортско: поштено и храбро – и на терену и на клупи. То никако не значи да сам тренер без грешке. Увек сам спреман за стручну анализу и одговорност за сопствена дела. Свој терет носим сам и било би поштено да свако носи свој. Тако би било лакше Партизану!"

Мирковић наводи да се извињава свима који су помислили да је растанак могао да буде другачији.

"Можда је и могао, али ово је коначна одлука човека, који бесконачно воли Партизан. Зато молим све праве партизановце да уваже мој став и да га поштују. И на крају, из све снаге аплаудирам сваком мом играчу и стручном сараднику понаособ. Увек смо били права група, није нас напуштао тимски дух и то у изузетно тешким околностима, које само ми знамо."

"Увек заједно, делили смо исту судбину као велике екипе и то треба да остане најјачи утисак наше сарадње. Резултатски, нисмо били најбољи, то треба да признамо, а ко познаје данашњи фудбалски поредак, то свакако и разуме. Желим им сву срећу у наставку каријере."

Према његовим речима, време је да сада застане, и због Партизана и због себе.

"Између Партизана и мене никада неће стајати баријере. Тужан сам што мојим доласком нису решени проблеми клуба, али бићу најсрећнији човек на свету ако мој одлазак буде прекретница ка новим одлукама, новим околностима, новим људима и новом времену достојном славе шампионског Партизана... Оне коју памтим из играчких дана", поручио је Мирковић.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 12. мар 2019, 20:31) - anonymousGROBAR [нерегистровани]

RAZLOG

Sve je jasno,kasa je prazna tojest opljackana raznim transferima pogotovo REKORDNIM transferom, sa kojim se Ilijev hvalio, za ni prosecnog igraca koji je jedino pojacao klupu.Igraci se sada ne placaju redovno i razumljivo da nece da se trude.

(уторак, 12. мар 2019, 19:37) - mirjana [нерегистровани]

jasno je svima

ovo je vreme kad se fordsira neko drugo sporsko drustvo.Svi Partizanovi klubovi su u ''ocajnom'' stanju i finansijski i prostorno ,a i u svemu ostalom.Danas je tesko biti Partizanovac .kako za one koji rade u SD tako i za nas navijace.Treba ovo izdrzati ,ovako ili onako.Nadam se da cete ovo objaviti,demokratije radi.VOLIMO PARTIZAN

(уторак, 12. мар 2019, 18:55) - Дејан [нерегистровани]

Сан

Када једном у Србији буду услови такви да буде спортско надметање само то што треба да буде онда ће и бити право такмичење. Све док се политика меша у Спорт нема од тога ништа. Жалост је за још једног младог стручњака који пече занат и имао би најбоље намере и предуслове за то. Бата Мирковићу, све најбоље и хвала вам на свему

(уторак, 12. мар 2019, 14:25) - Rubiroza22 [нерегистровани]

Bata_gospodin

Mislim da ovde treba malo citati izmedju redova sta je Bata hteo reci.
Bato ispao si smeker i gospdin.

(уторак, 12. мар 2019, 14:06) - anonymous [нерегистровани]

"Bato" !

Iskrenost je vrlina svakog pojedinca, ali ako je nepotpuna, onda i ne postoji ! Pitam te: Koji je razlog napustanja trenerskog posla ? Ti ga zataskavas, a on postoji ! Razlog moze biti u igrackom kadru, rezultatskom skoru, uticaju nekoga na tebe iz Uprave i sl. Ako je ono sto i ja vidim, a to je da u Upravi Partizana sede NESPOSOBNI i INTERESNI pojedinci pocev od Vucelica, Vazure Ilijeva i jos po neki samoizvikani i samoreklamerski nastrojeni, nije to sramota reci kao razlog. Sve sto nevalja, skloniti, a tu u Partizanu ima MALO sto valja. Dakle, smes li reci pravi razlog ili ne ? Neka svi navijaci, pa i ostali u Srbiji sami zakljuce, dali si taj sto si za sebe i rekao, ili nisi ?

(уторак, 12. мар 2019, 13:49) - Logicar [нерегистровани]

.

Zaista ne razumem kako Mirkovic moze ovako nesto da kaze...klub se nalazi u neprihvatljivoj situaciji i on zato odlazi a ostavka nije moralni cin. On odlazi jer su mu rezultati losi i tacka. Ostavka je naravno moralni cin, osim ako ga na ostavku nije neko naterao, a svakako bi morao da ode jer mu je ucinak jako los. Kad su rezultati losi uvek, ponavljam uvek se menja trener jer za neke druge promene prosto nema vremena ni mogucnosti. Pricati kojesta posle losih rezultata je zaista glupo. Iliev je takodje otisao iskreno ne znam sza je on radio tolike godine na tom mestu potreban je neko stariji , iskusniji. A ostali iz uprave ce verovatno otici ..ali nikad. I to ce tako biti sve dok ne budu jasni vlasnicki odnosi. Kad dodje privatni vlasnik ako dodje on ce to resavati po kratkom postupku kao i svuda u svetu.

(уторак, 12. мар 2019, 13:36) - Kablar [нерегистровани]

Trebao si

Trebao si reci,ni sam ja za prvog trenera,vise mi odgovara da sam pomocnik,nije sramota priznati,ljudski je.