Србија оставила добар утисак и у Анталији

Крајем маја, у Турској Анталији је одржан историјски први Еуро Бизнис Куп у минифудбалу, на којем су наступиле и две екипе из наше земље.

Челни људи српске Асоцијације минифудбала, Дејан Боромиса, Јован Василијевић и Зоран Здравковић били су једни од покретача идеје да се управо ове године у прелепој турској Анталији одигра ЕУРО Бизнис Куп на којем ће играти само рекреативни спортисти запослени у својим компанијама.

На Еуробизнис Купу у Анталији учествовале су 24 екипе из 18 земаља у Европи. Нашу земљу представљале су две екипе, то су екипе Апатинске пиваре и Рајфајзен банке.

"Обе екипе показале су велики спортски дух на турниру, велико срце, бодрењем осталих тимова, нажалост нису успели да прођу у другу фазу такмичења, али смо ми изузетно задовољни њиховим учешћем на турниру" истиче Зоран Здравковић, члан Српске асоцијације минифудбала.

Квалитет самог турнира био је на изузетно високом нивоу. Апатинска је забележила један тријумф над аустријанцима, али нису прошли у нокаут фазу. Само учешће у овако квалитетном такмичењу, велико је искуство за тим пред наредна учешћа на евро сцени.

"Напоменуо бих да је ово за нас прво учешће на овом турниру, резултат није био на првом месту, на првом месту је било дружење, али и да се повежемо са колегама из осталих екипа и компанија из других земаља", рекао је Душан Радуловић из екипе Апатинска.

Тим Рајфајзен оставио је добар утисак и показао велику пожртвованост и борбеност, тако да су играчи на крају добили и специјалну награду за фер плеј на првом Еуро Бизнис купу.

"То је нешто што нас посебно радује, обзиром да је учествовало 24 екипе из 16 земаља. Трудили смо се заиста да представимо како нашу компанију тако и нашу земљу у најбољем светлу. Ово нам је подстрек за убудуће да ниво наше игре подигнемо на виши квалитет и да можда убудуће освојимо и неке нове трофеје", истакао је Иван Степановић из екипе Рајфајзен.

"Било је све у најбољем реду и заиста смо поносни на наше екипе, нашу асоцијацију и све што се тамо одиграло", нагласио је Јован Василијевић из Српске Асоцијације минифудбала.

Осмог и деветог јуна у Новом Саду ће се играти шампионат Србије у минифудбалу, на којем ће наступити 12 најбољих тимова из целе земље.

"Поред минифудбал турнира, одржава се и Бизнис куп на којем ћемо први пут добити првака Србије у Бизнис Купу и одржава се минифудбал турнир за жене који се ове године такође први пут одржава. Првак Србије ће добити прилику да учествује у минифудбал европској Лиги шампиона, која се ове године одржава у Риминију у Италији од 5. до 8. септембра", изјавио је Јован Василијевић, члан Српске Асоцијације минифудбала.

На шампионату Србије у минифудбалу у Новом Саду, уочи финала одиграће се и ревијални меч, на којем ће наступити и деца са посебним потребама из центра Доктор Милан Петровић. 

број коментара 0 Пошаљи коментар