Србија у групи са Чешком, Чилеом и Сингапуром

Репрезентација Србије у минифудбалу играће на Светском шампионату у Перту у Аустралији у Ггрупи Г са репрезентацијама актуелног светског првака Чешке и селекцијама Чилеа и Сингапура.

Србија се први пут пласирала на Светско првенство у Аустралији које почиње 1. октобра и на којем ће наступити 32 репрезентације. Крајем маја, два наша тима наступила су и на историјском првом Бизнис купу у турској Анталији, што довољно говори о одличном раду српске асоцијације минифудбала на међународном нивоу.

"Припреме теку одлично, екипа је потпуно спремна за Светско првенство, остало нам је још неких три, четири месеца до поласка у Аустралију и верујем да ћемо остварити историјски успех на Светском првенству у Перту, у Аустралији", каже Зоран Здравковић, члан Српске асоцијације минифудбала.

"Мислим да је то врхунац нашег бављења минифудбалом у Србији, да уопште одемо на Светско првенство и то у Аустралији. Према речима свих стручњака минифудбала око асоцијације, екипа је најјача до сада и верујемо да ће остварити најбољи резултат у историји нашег минифудбала у тешкој конкуренцији", рекао је Јован Василијевић из Српске асоцијације минифудбала.

На Евробизнис Купу у Анталији учествовале су 24 екипе из 18 земаља у Европи. Нашу земљу представљале су две екипе, то су екипе Апатинске пиваре и Рајфајзен банке. 

"Показале су велики спортски дух на турниру, велико срце, бодрењем осталих тимова, нажалост нису успели да прођу у другу фазу такмичења, али смо ми изузетно задовољни њиховим учешћем на турниру", истиче Зоран Здравковић, члан Српске асоцијације минифудбала.

"Напоменуо бих да је ово за нас прво учешће на овом турниру, резултат није био на првом емсту, на првом месту је било дружење, али и да се повежемо са колегама из осталих екипа и компанија из других земаља", истакао је Душан Радуловић, члан екипе Апатинска.

Рајфајзен је добио и специјалну награду за фер плеј у Анталији, док се Апатинска истакла победом над Аустријанцима од 5:0 у групи.

Поред одличног фудбала, наши играчи су у Анталији бодрили и младу српску тенисерку Елену Миловановић, која је на фјучерсу у Анталији стигла до полуфинала.

"Ово нам је подстрек за убудуће да ниво наше игре подигнемо на виши квалитет и да можда убудуће освојимо и неке нове трофеје", изјавио је Иван Степановић, члан екипе Рајфајзен.

Оно што је најважније, у суботу је у Новом Саду у спортском центру Хет Трик почео и завршни турнир шампионата Србије у минифудбалу.

"Поред минифудбал турнира, одржава се и Бизнис куп на којем ћемо први пут добити првака Србије у Бизнис Купу и одржава се минифудбал турнир за жене који се ове године такође први пут одржава", нагласио је Јован Василијевић, члан Српске асоцијације минифудбала.

Финале дршавног првенства у минифудбалу које се игра у Новом Саду на програму је у недељу, када ћемо у борби 12 најбољих тимова из целе земље добити и новог првака државе. 

"Првак Србије ће добити прилику да учествује у минифудбал европској Лиги шампиона, која се ове године одржава у Риминију и Италији од 5. до 8. септембра. Такође, очекује нас и Еврокуп од 12. до 15 септембра, који се одржава у такође у Италији у месту Бела Италија", рекао је Зоран Здравковић из Српске асоцијације минифудбала.

Међу учесницима на завршном такмичењу је и екипа Типекс Ас која ће као репрезентација представљати Србију на Светском шампионату у Аустралији у октобру.

број коментара 0 Пошаљи коментар