"Орлићи" из Порторожа крећу у напад на европску титулу

Мирно, скромно и готово тихо, уз понеку размењену реченицу група младића узела је ствари из аутобуса и ушла у предворје хотела. Момци у белим мајицама и тегет шортсевима брзо су преузели кључеве соба и кренули на касну вечеру у хотелу Гранд Бернардин. Биће то место где ће провести наредних пет дана пред одлазак на Европско првенство у фудбалу.

Селектор репрезентације Горан Ђоровић, стајао је са стране док није био сигуран да је све у реду и сам кренуо ка лобију хотела. Пратили су га сарадници.

"Добро је што смо променили средину. Скоро десет дана провели смо у Београду", рекао је Вукашин Јовановић, стандардни штопер овог тима.

"Сада остаје да довршимо припреме. Имамо велико поверење у шефа ( Горана Ђоровића, прим. прев). Вежбаћемо прекиде, тактику..."

Са тимом нису стигли Немања Радоњић и Лука Јовић. Јовић ће данас бити представљен као играч Реал Мадрида. Обојица ће се придружити тиму сутра или прекосутра.

"Сви играчи из А тима су желели да играју за "младу". И ја када сам чуо. Јасно сам пренео да бих волео да будем део ове групе", говори Саша Лукић.

Он је у понедељак увече играо за А тим против Литваније, у квалификацијама за Европско првенство. Већ неколико сати касније био је са млађом групом играча.

"Наравно да постоји разлика између једног и другог тима али у суштини, нама је стварно драго да играмо за репрезентацију. Исцрпљујуће је ово што ми се дешава претходних седмица али са задовљством и радошћу сам овде."

Тим је данас имао први тренинг на градском стадиону у Копру. Тамо ће се радити једном дневно.

Екипа путује у Трст у суботу а први меч је у понедељак, противник Аустрија.

Александар Стојановић (@AcaStop)

број коментара 0 Пошаљи коментар