Србија спремна за Светско првенство у Перту

Новосадска екипа Типекс Ас победила је у финалу шампионата Србије у минифудбалу браниоца титуле, екипу Дедима из Београда тек после пенала. Новосађани ће представљати нашу земљу на Светском првенству у Аустралији.

У регуларном току меча било је 2:2 али је Типекс Ас после пенала славио са 2:0 и освојио прву титулу шампиона државе у минифудбалу.

На прелепим теренима спортског центра Хет трик у Новом Саду, 12 најбољих тимова из четири града у Србији одмерило је снаге на зевршном турниру шампионата Србије, а поред националног првенства, одржано је и прво финално надметање у Бизнис купу Србије, али и први шампионат наше земље у минифудбалу за даме, на којем су наступиле четири женске екипе.

"Екипе су презадовољне, екипе из Београда, Новог Сада, Шапца, тако да могу само да кажем да сам задовољан", рекао је Синиша Миланов, организатор финалног турнира првенства Србије.

Промотор овогодишњег шампионата Србије био је наш прослављени фудбалски репезентативац Милош Красић, који је био презадовољан организацијом првенства наше земље.

"Дао бих једну чисту десетку за организацију, поготово што знам да ово траје два дана и да су људи из организације за тако кратко време организују овако једно финално вече, и стварно све честитке на томе", изјавио је Милош Красић, бивши репрезентативац Србије.

Након завршетка професионале каријере, остаје питање, да ли можемо Милоша Красића једнога дана очекивати и на турнирима које организује Минифудбал Асоцијација Србије.

"Никад се не зна, поготово што сам три четири месеца ван фудбала и овако кад седим поред терена, ја слободно могу да кажем да је велики фудбал пребачен на мали терен, да то буквално тако изгледа, само мањи терен и мање играча, тако да што да не", додао је Красић.

У финалу шампионата Србије у минифудбалу наступиле су екипе Дедима из Београда, прошлогодишњи шампиони Србије, за које су наступали некадашњи фудбалери Црвене звезде, Миловановић, Димитријевић, Мијаиловић и Раде Вељовић који је проглашен за најбољег играча турнира. Снаге су одмерили против новосадског Типекс Аса који су предводили Губеринић, Чичић, Томчић, Штокић, Цели, Црноглавац и остали.

У регуларном току меча било је 2:2, али су Новосадјани после пенала славили са 2:0 и освојили титулу шампиона Србије.

"Као и прошле године у Шапцу, срели смо се са екипом Дедим, срећа је овога пута била ан нашој страни, овим путем би се и њима захвалио на фер и коректној игри", истакао је Миливоје Јовичић, капитен екипе Типекс Ас и репезентативац Србије.

"Овом финалном партијом сам одушевљен, стварно једна врхуинска утакмица, доста голова, тако да све похвале и за ове момке", истиче Милош Красић, бивши репрезентативац Србије.

Интересантно је да је екипа Типекс Аса прошле године у Украјини као репрезентација представљала Србију и заузела пето место у Европи, чиме су изборили први пласман на Светко првенство, које ће се од 1. октобра играти у Асутралији, у Перту.

"Еуфорија је у нашој екипи, у целом граду сви причају о томе, српемамо се сваки дан, да ли неки тренинг, да ли састанак, добили смо групу која је стварно много јака, и ако дај Боже продјемо групу, опет укрштамо са још јачим екипама", напомиње Небојша Десница, репрезентативац Србије у минифудбалу.

Србија ће на Светском првенству у Аустралији играти у групи Г са селекцијама Чилеа, Сингапура и актуелним прваком Европе и Света, Чешком.

"Они су током целог првснства показали да су најбоља или једна од најбољих екипа у Србији и у финалу су ето после добре игре и једне и друге екипе имали више среће у пенал завршници, али су стварно доказали да су одлични представници Србије и да ће бити одличи у Аустралији на Светском првенству", победничку екипу похвалио је и Зоран Здравковић, представник Српске Асоцијације минифудбала.

Што се тиче Бизнис купа, победила је екипа Девотим из Новог Сада која је у финалу савладала тим Апатинске, док је на финалном турниру код дама најбољи био тим Тика Така, такође из Новог Сада.

"Поред тога, имали смо и један мали ревијални тирнир за децу ометену у развоју и за децу без родитеља, тако да се минифудбал заиста развија у Србији и врло смо задовољни како све напредује", додао је Зоран Здравковић, члан Српске Асоцијације минифудбала.

Поред Светског првенства које се у октобру игра у Аустралији, у Перту, српску асоцијацију минифудбала очекују у септембру у два клупска европска такмичења у Италији - Лига шампиона у Риминију и Еуро Куп у месту Бела Италија.

број коментара 0 Пошаљи коментар