Ромини клинци положили тест људскости и спортског духа

Фудбалери Роме, узраста до 15 година, показали су велико поштовање према противнику и спортској јавности презентовали шта је суштина спорта. Уместо да прославе заслужено освојену титулу шампиона, време после меча провели су покушавајући да утеше противнике, младе фудбалере Милана.

У данашње време готово је постало заборављено витештво, поштовање према противнику, честитке на доброј борби... Ромини клинци показали су својим гестом шта је суштина спорта, на чему би многе старије колеге могле да им позавиде.

Фудбалери Роме, узраста до 15 година, савладали су у Равени вршњаке из Милана са 2:0 и освојили шампионску титулу. Велико славље могло је да почне...

Ипак, млади "романисти" нису отрчали у свлачионицу како би прославили велики успех, већ су пришли пораженим противницима, који су погнутих глава седели на терену.

Загрљаји, речи утехе и спортски поздрави обележили су овај сусрет. Иако многи од њих вероватно никада неће постати професионални фудбалери, испит људскости и спортског духа већ су положили.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 13:40) - Srđan [нерегистровани]

Tako su ih vaspitali stariji - očevi i majke i treneri

Pohvale su na mestu, ali ti dečaci su sve to poneli iz svog doma, i naučili od svojih roditelja, i od svojih trenera.

(субота, 15. јун 2019, 13:08) - fitke/trifke [нерегистровани]

SVAKA ČAST ZA...

Klincima Rome. Dokazali su i pokazali šta je Fair play. Brava Italija!!!

(субота, 15. јун 2019, 09:49) - anonymous [нерегистровани]

bravo

od ove dece bi stariji imali šta da nauče.