ФК Војводина, нови стадион за амбициозне спортске циљеве

Фудбалски клуб Војводина изградиће нови стадион на месту садашњег "Карађорђа" вредан 25 милиона евра, најавио је генерални директор Душан Бајатовић.

Бајатовић је, на Скупштини на којој је гласањем дат мандат новим функционерима ФК Војводина, поручио је да ће нови стадион бити изграђен уз подршку Републике Србије.

"Власник стадиона биће Град Нови Сад, који ће га добити на поклон од ЈП Србијагас, с обзиром на то да ће ово предузеће, као генерални спонзор ФК Војводина, бити главни финансијер тог пројекта. Капацитет ће бити 16.800 места и испуњаваће све највише светске стандарде", изјавио је Бајатовић, а пренео сајт клуба.

На Скупштини је речено да садашњи "Карађорђе" тренутно не испуњава услове чак ни за треће коло квалификација за Лигу Европе у сезони када новосадски клуб није изборио излазак на евро-сцену.

ФК Војводина је у минулом периоду значајно отплатио део дуговања јер је уложено око седам милиона евра новцем од спонзора, привредника и донекле од продаје играча, подсетио је Бајатовић.

"Тиме је урађено око 80 посто финансијске консолидације клуба. Нажалост, добар део тих средстава је искоришћен за враћање старих дугова, али зато ова нова управа том врстом проблема неће бити толико оптерећена. У клубу сада имамо нову организацију и веома амбициозне спортске циљеве", наводи Бајатовић.

Нови председник клуба Војислав Гајић изјавио је да ће сви дугови бити решени најкасније до две године и позвао на разумевање и стрпљење.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Домаћин ЕП и СП

Значи нема ништа од приче да Србија буде заједно са суседима домаћин ЕП или СП. У супротном би Нови Сад као други по величини град у Србији требао да добије стадион за бар 33.000 гледалаца.

(понедељак, 24. јун 2019, 15:36) - anonymous [нерегистровани]

odgovor na polako

O gladnima i bolesnima danas niko ne brine u zemljama male ekonomske snage, kao sto je Srbija. Cesto se cuje izreka "svako na kraju dobije zasluzeno", pa tako gladni i bolesni. Kaze se da su gladni i bolesni u velikoj meri svojim nepromisljenim, nezdravim i neplanskim zivotom sami svome stanju doprineli. Svako ulaze pare tamo gde moze dvaput da naplati ulozeno. Socijalizam je otisao u proslost.

(понедељак, 24. јун 2019, 15:32) - Alternativa je u socijalizmu. [нерегистровани]

Kakva obdaništa , škole, studentski domovi, kulturni centri...

bi se mogli izgraditi za ovaj narodni novac, ali silna nepravda i otimačina opet ne miruju.

(понедељак, 24. јун 2019, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

Polako.

Kako to na poklon? Srbijagas je valjdadrzavna firma, kako toliki poklon od drzave za fudbal kada imamo gladnih i bolesnih bez pomoci ove iste drzave?