Кокеза: Тумбаковић једини предложен, желим му успех

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза рекао је да је Љубиша Тумбаковић био једини кандидат предложен од Стручног одбора и као такав једногласно изабран.

Кокеза је, на промоцији новог селектора, пожелео Тумбаковићу пуно среће у раду и да направи успех.

"ФСС је јуче имао Извршни одбор, дан пре тога је Стручни одбор имао састанак и донео одлуку да предложи Тумбаковића. Једногласно је прихваћен предлог и постављен је Тумбаковић. Љубиши желим све најбоље у вођењу репрезентације", рекао је Кокеза на конференцији за медије у београдском хотелу Хилтон.

На питање да ли је било још кандидата, јер се причало и о Радомиру Антићу, Славиши Јокановићу и другима, Кокеза је објаснио да је Стручни одбор предложио само бившег тренера Партизана.

"То је био посао Стручног одбора, а Тумбаковић је био једини предлог. Није било на ИО речи о другим кандидатима, сувишно је говорити о томе сад".

Кокеза се дотакао и наступа младе репрезентације Србије на Европском првенству у Италији и Сан Марину, где је завршила са сва три пораза у групи.

"Разочаран сам резултатом и начином како смо играли. Претходне две године је селектор Ðоровић добро радио и то показују чињенице. Остварио је осам победа у низу у квалификацијама и то без више од пет играча пребачених у А тим. Његов мандат не бих назвао неупсешним, али могли смо више", навео је Кокеза и најавио да ће наследник Ђоровића, коме је истекао уговор, бити познат најкасније за 15 дана.

Кокеза је подсетио да је успех и сам пласман на турнир и да на њему нису биле велике селекције попут Португалије, Холандије, Швајцарске, Русије и других.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 02. јул 2019, 16:19) - anonymous [нерегистровани]

Кад ли ћемо теби да видимо леђа?

То је дан кад ће српски фудбал да види зрак сунца кроз облаке!