Тумбаковић за РТС: Захтеви су велики, тражи се резултат

Љубиша Тумбаковић, нови селектор Србије, био је гост Другог дневника РТС-а, за који је говорио шта њега и репрезентацију Србије очекује у наредном периоду.

Србија има новог селектора. Љубиша Тумбаковић биће на клупи "орлова" до 2021. године.

"Готово да сам изгубио наду, али су људи из Савеза препознали да бих ја могао да будем селектор. Врло сам срећан и поносан на минули рад, вероватно сам због тога селектор. Професионални изазов је већи неко икада пре. На основу искуства, знања и жеље покушаћу да остварим нешто што сам желео пре 20 година."

Селектора у наредном периоду очекује велики посао.

"Логично се намеће да се направи програмска активност. Има ту пуно посла, од комплетирања стручног штаба, разговора са играчима, гледања утакмица А и младог тима... Треба комплетирати један шири списак и издефинисати групу играча која може да изнесе терет овог такмичења. Захтеви су велики, резултат се тражи. Имамо поправни у марту у виду баража, али покушаћемо све да оно што желимо остваримо кроз циклус квалификација за ЕП."

Фудбалску јавност у Србији, између осталог, занима и у каквој ће формацији играти Србија.

"Свако од нас је препознатљив по неком начину игре. Формација је распоред играча на терену. У односу на квалитет играча, направићу препознатљив стил игре и формираћу распоред играча на терену. Спољни фактори су саставни део резултата. Можемо све да направимо, добру и квалитетну утакмицу, да будемо задовољни како играчи играју, а да изостане резултат. На резултат могу да утичу спољни фактори. Као на Светском првенству против Швајцарске, када су нас оштетиле судије. Треба држати концентрацију, тежити ка циљу, имати јединство у оквиру екипе, треба подићи на највећи ниво патриотизам. Ако то будемо успели, резултат ће доћи."

Три и по године провео је на кормилу Црне Горе, а сарадња је раскинута пошто је одбио да води репрезентацију на утакмици против тзв. Косова.

"Прошло је више од месец дана од тада. Имао сам три и по прелепе године у Црној Гори. Имао сам фантастичну атмосферу, одличан однос са Савезом и новинарима, нарочито са играчима. Тог момента, нисам препознао да бих могао да будем део те утакмице. Кад не одговориш захтевима који се пред тебе стављају, логично је да добијете отказ, то је потпуно нормално. Желео сам да нађем посао ван Србије, али све се скоцкало да сам данас овде, постао селектор Србије и сада идем у ново спортско доказивање."

Прву утакмицу као селектор, Тумбаковић ће имати у септембру, када селекција Португалије гостује у Београду.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 05. авг 2019, 15:44) - cure [нерегистровани]

kakav je tumba?

cika tumba smo ga zvali mi klinci u pionirima partizana. cika tumba je tad dosao tek i vodio nas na turnir u italiju. to je bilo mnogo davno ali se secam kao danas sto nam je rekao: "momci, vi mozete sve da ostvarite, sve je pred vama i niko ne sme da vam kaze drugacije". klinci treba to da cuju od trenera i svi ostali koji se deru, urlaju nekako padnu u zaborav.
danas svi igraju odlican fudbal i razlike su minimalne. ali "cika tumba" ne samo da zna sta radi nego je i kvalitetan covek koji voli svoje igrace i svoju srbiju. sve najbolje cika tumba!

(среда, 03. јул 2019, 20:45) - Podsetnik! [нерегистровани]

Ljudi se cene prema delima,

a ne prema namerama!

(среда, 03. јул 2019, 20:44) - Tek toliko... [нерегистровани]

Sve je to politika!

Ko razume,shvatiće!

(уторак, 02. јул 2019, 21:43) - anonymous [нерегистровани]

Човек је показао да је принципијелан!

Црногорци то нису могли да му опросте управо зато што су погазили све своје принципе по којима су били познати у историји... Успех и срећа новом селектору земље Србије!

(уторак, 02. јул 2019, 21:32) - anonymous [нерегистровани]

Čast pre svega...

Nije on napustio Crnu Goru nego čovek drži do obraza i časti,postoji onaj gen u svakom od nas koji nas tera da stanemo kada znamo da nismo na pravom putu...eto to je razlika izmedju pravih Crnogoraca i onih drugih koji časti i obraza nemaju već gledaju samo interes...

(уторак, 02. јул 2019, 20:50) - anonymous [нерегистровани]

covek sa dva lica

ostavio je cg na cedilo tako ce i srbiju