Тумбаковић за РТС: Да подигнемо ниво патриотске одговорности

Селектор фудбалске репрезентације Србије, Љубиша Тумбаковић, рекао је гостујући у Београдској хроници да жели да се пронађе селекција играча и модел игре који ће донети резултат, а истовремено и да се подигне ниво патриотске одговорности у националном тиму.

Бити селектор Србије је најпријатнија али и најнезахвалнија дужност у овом тренутку. Сви воле да се играју селектора, састављају тим, траже грешке...

"То је српски синдром – свако воли да ради оно што не зна. Ја ћу се потрудити да направим нешто што је нормално, спонтано, нешто што можда изгледа лагано, али није... Треба направити селекцију, квалитетан начин игре који ће донети резултат... Ако све то успемо, нема проблема, прихватам, сви смо селектори", рекао је Тумбаковић.

Доста се говорило ових дана о играчима попут Матије Настасића и Луке Миливојевића, којих није било у дресу репрезентације у протеклом периоду. 

"Овог момента имамо приоритете – да направимо списак играча и у А тиму и младом, који су играли на претходним мечевима и формирамо групу играча који могу да одмах да одговоре на задатке."

Многи се питају како играчи који су носиоци игре у својим клубовима, међу најбољим на свету, не пружају такве игре у репрезентацији. 

"Очигледно је грешка у нама тренерима... Такође, услови у којима играју у клубовима су другачији, ред, дисциплина, професионални уговор... Овде је друга димензија. Играју за своју државу и тај ниво дисциплине морају да имају и према својој држави и грбу", рекао је Тумбаковић.

Селектору је јасно шта треба да се уради у наредном периоду. 

"Морамо да направимо композицију екипе, модел игре који одговара потенцијалу играча, а у исто време да подигнемо ниво патриотске одговорности."

А да ли ће Србија играти на Европском првенству?

"Обећавам да ћу дати све од себе. Све што имам у себи желим да пренесем на играче."

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 05. јул 2019, 20:25) - FSS Lakrdija [нерегистровани]

Kume

aj u 200 (kojih nemam :D) da će da ga smene posle 4 utakmice. xD

(четвртак, 04. јул 2019, 21:44) - anonymous [нерегистровани]

Opasan narod....

Nama niko ne valja i zbog toga nam je tako kako nam je. Pozelite covjeku puno uspjeha u radu, kazite bar jednu lijepu rijec..... to nista ne kosta. ALI, to onda ne bi bili mi......

(четвртак, 04. јул 2019, 21:24) - anonymous [нерегистровани]

Patriot

Samo patriotozam nije dovoljan za uspeh u bilo cemu

(четвртак, 04. јул 2019, 20:22) - anonymous [нерегистровани]

Kume

aj u sto mareke da taj nece nista da uradi .

(четвртак, 04. јул 2019, 19:18) - Boki B. [нерегистровани]

PATRIOTA NA KUB

Baš se on pokazao kao patriota za 300 000 eura(kako kad je dinar u Srbiji zvanična valuta) a ništa ne garantuje.Samo će da pokupi lovu i patriotski pobegne kada ovi tzv.fudbaleri dožive krah.