Барса је јасна: Затвор није решење!

Каталонски фудбалски великан Барселона огласио се саопштењем на свом сајту поводом пресуде каталонским лидерима и поручила да "затвор није решење".

Поводом јутрашње одлуке Врховног суда Шпаније да осуди девет каталонских политичких лидера на казне затвора, огласио се и клуб са Ноу кампа. 

Барселона, као један од водећих ентитета Каталоније, и у складу са својим историјским записима за одбрану слободе изражавања и права одлучивања, данас након пресуде пресуде Врховног суда у вези са отвореним процесом против каталонских грађанских и политичких лидера поручује следеће:

"На исти начин на који превентивна затворска казна није помогла у разрешењу сукоба, неће ни ова данас изречена јер затвор није решење. Решавање сукоба у Каталонији мора да долази искључиво из политичког дијалога", стоји у саопштењу и додаје се:

"Стога, сада више него икад пре, клуб тражи од свих политичких лидера да воде процес дијалога и преговора за решавање овог сукоба, који би требало да омогући пуштање осуђених грађанских и политичких лидера", наводи се у саопштењу славног клуба.

Фудбалски клуб Барселона је такође изразио подршку и солидарност са породицама оних који су лишени слободе.

А на саопштење клуба реаговао је играч Ђерар Пике, који је на Твитеру написао да је поносан што је његов део.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 14. окт 2019, 17:38) - Kablar [нерегистровани]

Separatisti

Srpske klubove kaznjavaju zbog transparenta "Kosovo je Srbija", zbog Karadjordjeve slike itd.Fk Barselona se politicki javno izjasnjava,hoceli oni biti kaznjeni od UEFA?

(понедељак, 14. окт 2019, 17:37) - anonymous [нерегистровани]

Treba jos naglasiti

Da ni Katalonija ni Kosovo nisu priznati od UN-a. Dakle Srbi su u pravu kada na stadionima vicu Kosovo je Srbija, a Katalonci nisu u pravu. Pa opet samo Srbe kaznjavaju, dakle UEFA je prije svih politicka organizacija, da nije tako ne bi priznali fudbalski savez tzv. Kosova nego bi slijedili UN rezolucije.

(понедељак, 14. окт 2019, 16:53) - anonymous [нерегистровани]

A UEFA?

UEFA bi morala da izbaci Barselonu iz svih takmičenja pod svojim okriljem, jer na najgrublji način meša politiku i sport. Srpski klubovi i igrači su stalno kažnjavani kada su isticali prostu istinu da je KiM deo Srbije. Ajde da vidimo bar jednom iste aršine u toj EU.

(понедељак, 14. окт 2019, 14:52) - Radojlo [нерегистровани]

FC Barselona

Na osnovu ovog njihog saopstenja da se zaklnuciti da su i oni za nezsvisnost Katalonije.Sta to treba da rese politicki,koliko znam Katalonija poseduje punu autonomiju.

(понедељак, 14. окт 2019, 14:10) - антипротиван [нерегистровани]

гле,гле

Гле чуда , ФИФА и УЕФА забрањују политику у спорту тј.фудбалу,нпр,скоро су наши клубови биили кажњени због транспарената са политичком конотацијом.Ово је исто , стога би УЕФА требала кзнити Ф.К. Барцелону.Хоће,хоће мало....

(понедељак, 14. окт 2019, 13:27) - Ситничар [нерегистровани]

О Барсином оглашавању

Пресуда није решење - пресуда је донета на основу илегалног деловања сецесиониста. Није решење илегално деловање - ту започињу проблеми. Где је била мудра и паметна Барса (спортско друштво а не политичка организација) да каже сепаратистима који букаче по улицама Каталоније, где је тада била да им каже да букачење није никакво решење? Лице мери.