Балаков: Нисам чуо расистичка скандирања

Селектор фудбалске репрезентације Бугарске Красимир Балаков изјавио је да није чуо расистичка скандирања навијача на утакмици против Енглеске, у квалификацијама за ЕВРО 2020.

Енглеска је у Софији однела тријумф од 6:0, а утакмица је два пута била прекидана у првом полувремену због расистичког скандирања домаћих навијача.

"Нисам чуо скандирања. Видео сам да је судија прекинуо утакмицу, али морам рећи да се не ради само о понашању бугарских навијача већ и енглеских, који су звиждали и викали током химне Бугарске. Током другог полувремена узвикивали су неприхватљиве пароле нашим навијачима", рекао је Балаков, а пренео Би-Би-Си.

Стадион "Васил Левски" био је делимично затворен због сличних испада навијача на утакмицама са Косовом и Чешком, али Балаков каже да се не ради о расизму.

"То (расизам) се до сада није догодило. Имамо тај проблем откако је Енглеска требало да дође у Бугарску и три недеље смо слушали како људи причају о свему осим о фудбалу. Мислим да то није прави начин да се припремите и играте утакмицу. Ако се тврдње испоставе тачне, заиста нам је жао", рекао је Балаков, а преводилац је додао да су дисциплинске мере Уефа наметнуте због "истакнуте заставе организације коју не забрањује бугарски закон".

После меча реаговао је и бугарски премијер Бојко Борисов, који је министру спорта наложио да прекине све везе са Бугарском фудбалском унијом (БФУ).

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 15. окт 2019, 12:12) - глас разума [нерегистровани]

Тако се то ради...

...Кад се велики газда осети увређено, он укључи премијера своје колоније да разбуца ове своје из савеза. Питам се има ли на свету већих хулигана и расиста од Енглеза? Али свакако се такви никад не кажњавају, већ радо ударају на остале подобне и захвалне жртве као што су Срби, Бугари, Грци и остали, за ту вајну господу, опаки примитивци. Господо највећи расизам је када се у Београду одигра меч Лиге Шампиона између братских клубова без икаквих инцидената, а европска тзв. кућа фудбала не може да одоли да не казни оба братска клуба... е то је највећи и једини прави расизам данашњице!