Јуче са кравама, данас тренер Барселоне

Нови тренер Барселоне Кике Сетијен није могао да задржи одушевљење на промоцији на месту струке каталонског клуба. Доскорашњи тренер Бетиса потписао је уговор са "Блауграном" на две и по године.

Сетијен је признао да ни у најлуђим сновима није могао да замисли да ће да води Барселону.

"Јуче сам шетао поред крава у свом селу, а данас тренирам најбоље фудбалере на свету", изјавио је Сетијен.

Шпански стручњак је са Барселоном потписао уговор до лета 2022. године,а на клупи каталонског тима наследио је Ернеста Валвердеа.

"Желим да захвалим управи клуба, на прилици коју су ми пружали и поверењу које имају. Веома сам емотивна особа и ово је посебан дан за мене. Узбуђен сам због изазова који је предамном", рекао је Сетијен.

Нови тренер Барселоне и званично се упознао са играчима, који су позитивно реаговали на ново лице на челу стручног штаба. 

"Разговарао сам са играчима и одушевљен сам начином на који су реаговали. Убеђен сам да ћемо се лако разумети, јер многе ствари које ћемо им предложити, они већ знају. Ипак, треба речи претворити у дела на тернеу, јер захтеви и стандарди овог клуба то константно траже".

Сетијен је велики љубитељ Барселоне и стила фудбала који је у њу имплементирао Јохан Кројф.

"Уживао сам посматрајући Барселону свих ових година. То је посебан клуб и посебан фудбал. Још увек нисам свестан шта значи бити тренер најбољем фудбалеру на свету. Ипак, обожавање је једна ствар, а посао и чињење да сви знају своје улоге, друга", закључио је Кике.

Деби на клупи Барселоне Сетијен ће уписати у недељу на "Ноу Кампу", где Барса дочекује Гранаду.

број коментара 0 Пошаљи коментар