Звезда у Истанбулу тражи победу против Ефеса

Кошаркаши Црвене звезде гостују Ефесу у оквиру 17. кола Евролиге. Црвено-бели су савладали истог ривала пре месец дана у Београду, али тренер Душан Алимпијевић и његови играчи очекују сасвим другачији меч у Истанбулу.

Црвено-бели заузимају 11. место са скором 7-9, док је Ефес последњепласирани са четири победе и 12 пораза.

Tренер Звезде Душан Алимпијевић сматра да дуел у Истанбулу неће имати много сличности са оним у Београду од пре месец дана (Звезда победила 100:81), пре свега због промене тренера и улога играча турског клуба.

"Доста је промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што је уочљиво је да играмо поново против њих у кратком временском периоду због промене распореда такмичења у другом делу Евролиге. Они су променили тренера, али и улоге Лида и Штимца, а ту је одлазак једног и долазак другог играча. Зато не мислим да ће ова утакмица по било чему бити слична оној коју смо одиграли у Београду", изјавио је тренер Црвене звезде за клупски сајт.

Џејмс Фелдин се слаже са Алимпијевићем, али тврди да су он и његови саиграчи спремни и пуни самопоуздања.

"Идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. Морамо да будемо спремни за њихов атлетицизам и другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ би требало да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге", закључио је Фелдин.

Утакмица 17. кола Евролиге између Ефеса и Црвене звезде игра се у петак од 18.30 сати у Истанбулу.

број коментара 0 пошаљи коментар