Алимпијевић: Звезда креће у одбрану трофеја у Суперлиги

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да тим у Суперлигу улази са намером да одбрани титулу, а као главног ривала навео је Партизан. Он је образложио и изненадни одлазак Дилана Ениса као последицу тога што се није најбоље адаптирао на систем игре клуба и ставио индивидуални учинак испред тимског.

"Црвена звезда улази у ово такмичења са намером да га освоји, али и друге екипе желе да дођу до тог циља. Пре свих Партизан, који је у претходном периоду показао да има основа да се бори за трофеј", рекао је Алимпијевић.

Према његовим речима, долазак двојице играча из ФМП-а, Алексе Раданова и Филипа Човића, јесте у складу са амбицијама клуба, који жели да одбрани трофеј у Суперлиги, али не заборавља да и други клубови имају сличне претензије.

Тренер Црвене звезде је објаснио одлазак Ениса и статус искусног Милка Бјелице.

"Енис се није најбоље уклопио у систем клуба, који у складу са амбицијама увек ставља колектив испред индивидуалног учинка. Он је велики професионалац и већ је пронашао нови клуб, а у Шпанији једва чекају такве играче", изјавио је Алимпијевић на конференцији за медије у просторијама Кошаркашог савеза Србије.

Тренер црвено-белих је открио и да ће статус искусног Милка Бјелице бити познат у наредна два дана, али није крио да је у појединим утакмицама очекивао више од играча који је десет година у низу играо Евролигу.

Црвена звезда такмичење у Суперлиги почиње у среду против Младости из Земуна у хали "Александар Николић".

број коментара 0 пошаљи коментар