Дотерана Арена чека најбоље кошаркаше Европе

Ближи се дан када ће у Београду најбоље европске екипе одмерити снаге у борби за пехар Евролиге. То значи да су увелико у току завршни радови како би се и Србија и Београд и Арена показали као добри домаћини. Колико је посла пред Штарк Ареном, питање је за госта Дневника Ђорђа Милутиновића, директора Штарк Арене.

"Србија, Београд и Арена израстају у једног озбиљног организационог дива, то показује чињеница да смо ми угостили и ватерполо, футсал и атлетско првенство Европе. Сада је фајнал-фор (Евролиге), следеће године је првенство за даме", рекао је Милутиновић.

Он је објаснио да су град и држава основали предузеће "Фајнал-фор" и да су на тај начин артикулисане припреме за завршни турнир Евролиге.

"Већ 15 или 20 дана долазе нам представници Евролиге у инспекцију по свим основама - од смештаја, безбедности...".

Како је истакнуто, сви услови и сви захтеви су испуњени како би сви учесници и навијачи имали максималан угођај у српској престоници.

Бројне су новине у највећој дворани на овим просторима, која однедавно носи име Штарк арена. Најављени су ЛЕД рефлектори, који имају много већу снагу од конвенционалних рефлектора.
"Све ће личити на ефекте који постоје на мечевима НБА лиге. Све то остаје Београду када овај град напусте најбоља четири тима Европе".

Милутиновић је најавио и медијску коцку (окачену на таваницу арене са ЛЕД екранима). Такође новину представља и периметар изнад ложа, а испод трибина на другом прстену (ниво 400), а који ће дозволити публици да боље види акцију на паркету.

Напослетку, уређени су и прилази "Исток" и Запад, тако да ће публика сада у дворану улазити са четири стране.

"Ово ће бити манифестација са највише страних посетилаца у Арени, после Евросонга који је био пре десет година".

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 13. мај 2018, 17:26)
Perica [нерегистровани]

Kriterijum

Ovo je planirano zbog Čovića i Zvezde a oni nas osramotiše 14 u Evroligi..ljudi jedan je Partizan i opet će biti !!!