КК Партизан: Регуларна лига или се окрећемо другим такмичењима

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је да је дешавањима у финалној серији плеј-офа АБА лиге угрожен опстанак регионалног такмичења и да ће се, уколико се не обезбеди регуларност, окренути другим такмичењима.

Партизан сматра да, као најтрофејнији и најгледанији клуб на Јадрану, има дужност да представи проблеме у АБА лиги и да је углед због поновљених инцидената срозан, због чега прети чак тужба компаније Myd Sports, чиме би финансирање лиге и опстанак био угрожен.

"Због инцидената који су након сезоне 2017/18 прошли некажњено, КК Партизан је на Скупштини АБА лиге, пре почетка сезоне 2018/19 јасно тражио да се усвоје механизми који ће спречити да се сличне ствари понаваљају и који ће довести до тога да виновници таквих инцидената буду адекватно кажњени, чиме би сачували интегритет лиге. О овом захтеву, сведоче и записници са Скупштине регионалног такмичења", наводи се на сајту црно-велих.

Из Партизана додају да никада неће бити средство за поткусуривање у сукобима зараћених страна, алудирајући на сукоб Будућности и Црвене звезде.

"Ми ћемо бити клуб који ће конструктивним предлозима упућеним Скупштини АБА лиге и њеним извршним органима, дати свој максималан допринос у очувању такмичења које читавом региону, у овом тренутку, обезбеђује учешће у Евролиги и Еврокупу".

Црно-бели су позвали све клубове да на седници Скупштине 24. маја у Бањалуци обезбеде гласовима регуларно такмичење, а да се виновници инцидената у складу са пропозицијама адекватно казне.

"Уколико менаџмент лиге и клубови као њени власници, укључујући и Партизан, нису у стању да обезбеде регуларне услове за такмичење и спроведу сопствене прописе, Партизан више неће бити део АБА лиге и окренуће се другим лигама и другим решењима".

Наводи се и да ће Партизан штити и даље интересе српске кошарке са циљем да се обезбеде фер услови.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. мај 2019, 08:02) - anonymous [нерегистровани]

За Дејана и Ненада

Звезда гази и не обазире се за слабијим, недораслим тимовима. Најважније нисмо никоме дужни. Како они нама, тако и ми њима.

(среда, 08. мај 2019, 20:59) - Nenad [нерегистровани]

Covic

Covic je nakveci krivac za ovu situaciju, ali to treba da resimo u svojoj kuci. Ispravna je odluka Partizana da se ne odazove na poziv Buducnosti. Ne treba biti pesak u privatnom ratu Covica i Bokana.

(среда, 08. мај 2019, 15:01) - anonymous [нерегистровани]

Национална лига

Србија и Србски клубови да играју националну лигу па у Европу, а не да правимо посао бившим југо републикама....
Национална и јака, таква је била пре уласка државних клубова у прив. Аба лигу...

(среда, 08. мај 2019, 13:50) - Дејан [нерегистровани]

Свађалице

Па црвена звезда је са свима у свађи и стално прави проблем ако није по њиховој вољи