"Србија спремна за старт ЕП за кошаркашице"

Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је да је Србија спремна, месец и по дана раније, да организује Европски шампионат за кошаркашице.

Михајловићева је у Кошаркашком савезу Србије председавала трећом седницом Организационог одбора Европског првенства које ће заједно организовати Србији и Летонија.

Седници су присуствовати и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

"Ми смо огранизационо потпуно спремни да организујемо ЕП за жене у кошарци, иако је остало још месец и по дана до првенства. Због тога ми је драго и то показује практично да Влада, градови и спортисти могу да буду тим. Првенство је промоција не само спорта, већ наше земље и градова. Мислим да је важно да промовишемо женски спорт. Сваки пут ћемо причати о ЕП за жене, јер ми се увек чини да то није довољно испраћено. Важно је за женски спорт и за развој наше земље. Захвалила бих се КСС што је од почетка био у директној вези са нама и због тога можемо данас да кажемо да смо све спремили. Сада је на кошаркашицама ред да покажу колико знају и ми ћемо максимално да их подржимо", рекла је Михајловићева на конференцији за медије у Кући кошарке.

Председник КСС Предраг Даниловић захвалио се градовима домаћинима, министру Удовичићу, потпредседници Владе Михајловић и градоначелнику Радојичићу на подршци.

"За Кошаркашки савез Србије је велика част што су еминентни људи присутни овде данас. Сва питања која смо имали да решимо смо решили и све иде како смо договорили. Све иде по плану. Сигуран сам да ћемо бити одлични домаћини и организатори", рекао је Даниловић.

Градоначелинк Радојичић истакао је да му је задовољство да учествује у организацији Европског првенства.

"Велика је част радити са људима који имају велико искуство у оваквим пројектима, а и овај пут су показали да су спемни да се суоче са организацијом оваквих такмичења. Ово такмичење изузетно је значајно и Београд ће дати све од себе да га организује на високом нивоу. Важно нам је да наше кошаркашице постигну што бољи резултат", рекао је Радојичић.

Министар Удовичић рекао је да су данас показали да тимски могу да се ураде пре времена много ствари.

"Констатовали смо да је де факто ЕП за жене спремно за почетак. Тако нешто могу да кажем месец и по дана раније, урадили смо све неопходне радње и да с правом можемо да очекујемо да ћемо бити изузетни домаћини и да ћемо поставити нове стандарде у организацији. Велика је ствар за Србију да угости најбоље кошаркашице Европе, а мислим да је још важније да се Ниш и Зрењанин докажу као велики организатори и да у Београду тријумфујемо и покажемо да у области организације великих такмичења Србија носи примат".

"Захваљујем се свим представницима и члановима Организационог одбора, свим министарствима, јавним предузећима и челним људима, а понајвише потпредседници Владе Зорани Михајловић, која је безрезервно дала подршку идеји да промовишемо женски спорт код најмлађих девојчица. Наш циљ и наша жеља су да наше кошаркашице пред домаћом публиком остваре што бољи резултат и да покушамо да отворимо пут за Олимпијске игре", истакао је Удовичић.

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула, а Србија ће бити домаћин две групе, у Нишу и Зрењанину, као и завршнице у Београду.

број коментара 0 Пошаљи коментар