Лејкерси изабрали Вогела, помагаће му Кид

Лос Анђелес лејкерси анагажовали су Френка Вогела за новог тренера екипе, пренели су касно ноћас амерички електронски медији. Џејсон Кид биће му први помоћник.

Након што су завршили сезону неупехом (скор 37-45), односно неуласком у плеј-оф, Лејкерси су се разишли са тренером Луком Волтоном.

Потрага за његовим наследником трајала је око месец дана, и након што су преговори са некадашњим тренером Кливленда Тајроном Луом пропали, у први план је избио Френк Вогел, бивши тренер Индијане и Орланда. 

Он је са Пејсерисма два пута у пет сезона играо финале Истока и укупно остварио 250 победа и 181 пораз, што га сврстава на прво место по усшенпости у историји те франшизе. Имао је и двосезонску авантуру у Орланду, у периоду док је тим био "у изградњи" и остварио 29 победа у првој и 25 победа другој сезони.

Први помоћник Вогелу биће некадњи тренер Милвокија и члан Куће славних Џејсон Кид, који се спомињао и као кандидат за првог тренера, а који има изуезтно добар однос са првом звездом тима Леброном.

Пред Лејкерсима, које је недавно напустио Меџик Џонсон, је веома битно лето и нови покушај да се око прве звезде тима "краља" Џејмса оформи тим који ће прво бити конкурентан за плеј-оф, а потом и за евентуални напад на титулу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 12. мај 2019, 17:57) - anonymous [нерегистровани]

Vogel

Vogel, na nemackom: ptica. Cita se Fogel.