Додик: Игокеа напушта АБА лигу ако буде разговора о Приштини

Генерални менаџер Игокее Игор Додик најавио је да ће клуб из Лакташа иступити из кошаркашке АБА лиге уколико на Скупштини буде разматрано учешће Приштине.

Према његовим речима, постоји иницијатива да тај клуб уће у регионално такмичење.

"Ово је мој лични став и говорим у своје име. Знам да постоји нека иницијатива да Приштина уђе у такмичење, међутим, знам и да таква идеја нема подршку клубова. Можда има и оних који би то подржали. Мој став по том питању је јасан, уколико се о томе буде званично расправљало на Скупштини АБА лиге Игокеа ће изаћи из такмичења, изјавио је Додик за портал српскаинфо.цом.

На предстојећој Скупштини АБА разговараће се о евентуалном уласку Олимпијакоса у АБА лигу, али и о тензијама између Црвене звезде и Будућности после финалне серије плеј-офа, као и о уговору са Евролигом, који истиче следеће године.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 13:20) - глас разума [нерегистровани]

Србија да бира регионална такмичења која нам одговарају

Сматрам да је дошло време да Србија као највећа земља са бившег ју-простора мора почети да сама себи бира која такмичења нам одговарају а која не... Видели смо шта се све дешавало у финалној серији АБА лиге. Јасно је да не можемо ми другима ништа наметати, али не требамо ни дозволити да то други чине нама. Сматрам да се Србија треба окренути другим регионалним такмичењима са онима са којима можемо, које хоћемо и који нас хоће... Регионалне лиге у кошарци и фудбалу бих одобрио само са Мађарском, Румунијом, Бугарском, Грчком... места би ту могло бити и за БиХ, то јест Републику Српску, и евентуално Црну Гору и Македонију. То морају бити цивилизована такмичења са јасним правилима и прописима. Морамо избегавати ситуације у којој су сви из бивше Југе насупрот нама. Са Албанцима и Хрватима не видим више никакву спону за било каквим заједништвом, па се не требамо ни петљати без потребе са онима са којима не можемо и не требамо!

(уторак, 21. мај 2019, 13:19) - Markovljev [нерегистровани]

Napraviti novu regionalnu ligu

Bilo kakav pokušaj da neki klub sa teritorije pokrajine Kosova i Metohioje igra ABA ligu pod zastavom drugom nego Srpskom bi morao da bude kraj te lige u ovom formatu.
Kad malo sa hladnijom glavom razmislim, Srpski klubovi, Igokea, MZT sa Olimpijakosom i recimo Češkim Nimburgom, Poljskim prvakom bi mogla da bude vrlo jaka regionalna liga koja bi potopila ABA ligu a ako dogodine prestaje Ugovor sa Euroligom je logično da bi nova regionalna liga imala kvalitet za Euroligu.

(уторак, 21. мај 2019, 13:17) - anonymous [нерегистровани]

Ako neko o tome razmislja...

...onda je namera da se ABA liga otarasi Srpskih klubova!
Uopste ne vidim po kom bi osnovu,osim politickom,klub sa KiM usao u Prvu ABA ligu?
Za Olimpijakos ili neki Izraelski klub je razumljivo,ali za Pristinu ne.
U tom slucaju bi najbolje bilo da Srbija ima svoju ligu ili zajednicku sa Grcima,Izraelom..