Најбољи баскеташи света на турниру у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином, у Градској кући примио играче новосадских баскет клубова "Нови Сад 3x3" и "Лиман 3x3" који учествују на турниру "Novi Sad Ultra Challenger".

Ови клубови заједно са Фибом организују турнир, а Србија тренутно има шест екипа које се званично такмиче на Фибином 3x3 World Tour, а две најбоље екипе на свету су из Новог Сада - "Лиман 3x3" и "Нови Сад 3x3".

"Позивам Новосађане и све оне који могу да дођу у Нови Сад данас и сутра на Трг слободе да уживају у овом врхунском спортском догађају. У нашем граду први пут имамо туристичку атракцију јединствену и у Србији, а то је турнир Novi Sad Ultra Challenger. Рекао бих да је очекивано и природно да наш град буде домаћин тог такмичења, јер су управо из Новог Сада и светски прваци, тј. две најјаче екипе на светским листама и то је нешто што је понос свих нас. Ово је победа момака који су иницирали ту идеју и свих људи који су укључени у организацију. Верујем да ће трибине бити тесне да приме све оне који ће доћи да уживају у баскету и надам се да ће наше екипе бити добри домаћини, а потом да ће на терену заблистати и бити најбољи од најбољих, какви и јесу. Дођите сви да уживамо у добром баскету", изјавио је Вучевић.

Најбољи баскеташи света Душан Домовић Булут и Стефан Стојачић, уписали су Нови Сад на светску мапу овог спорта, док је репрезентација Србије, сачињена такође од Новосађана, четвороструки шампион светског првенства у баскету.

Стефан Стојачић се захвалио Граду Новом Саду који је препознао значај манифестације, и то након победе на светском првенству на Филипинима кад су момци из тима Србије дошли на идеју да први пут у нашој земљи одрже тај турнир.

"Сви смо пресрећни због тога што је Нови Сад домаћин овог такмичења. Душан Булут и ја, као представници две најбоље екипе, и као организатори, поносни смо што ћемо напокон моћи пред нашом публиком да представимо оно у чему доминирамо у свету, а то је улични баскет", рекао је Стојачић.

Булут се захвалио свима који су допринели да се тако престижна манифестација одржи у Новом Саду, граду који је дефинитивно светски центар уличног баскета.

Баскеташи из 10 земаља света биће део дводневног баскет-спектакла у центру Новог Сада, на Тргу слободе 24. и 25. маја, а улаз за све посетиоце је слободан.

Баскет 3x3 је нови олимпијски спорт који ће први пут бити представљен на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар