Ствара се нови клуб, Цедевита потврдила преговоре са Олимпијом

Дан после губитка титуле и прекида доминације у Хрватској кошаркашки клуб Цедевита потврдила је да преговара са љубљанском Олимпијом о партнерству које се најављује као спајање у један клуб - Олимпију Цедевиту.

Спајање Цедевите и Олимпије заправо је комбинација која одговара и једном и другом клубу.

Нови клуб би имао на располагању велика новчана средства, неслужбено се помиње износ од 2,5 милиона евра. Нови клуб би своје утакмице играо у љубљанској Арени "Стожице", и за разлику од Загреба имао би подршку навијача.

"Са весељем можемо потврдити да су у току преговори са словеначкким партнерима у кошаркашком клубу Петрол Олимпија Љубљана. Детаље пројекта ћемо вам представити на конференцији за новинаре заказаној у уторак, 4. јуна, у дворани Стожице у Љубљани, где ће о пројекту говорити председник КК Олимпија Томаж Берлочники председник КК Цедевита Емил Тедески", стоји у у саопштењу Цедевите.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 31. мај 2019, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Pre će biti preuzimanje, a ne spajanje

Cedevita nije naziv kluba nego sponzora. Domaći teren će biti u Ljubljani, u nazivu će stajati prvo Olimpija. Očigledno, Slovenci preuzimaju hrvatski klub, a Cedevita ostaje važan sponzor. Nema tu nikakvog spajanja.