Маринковић: У Железнику нисмо победили три године, биће тешко

Кошаракш Партизана Вања Маринковић, после победе над ФМП-ом у првој утакмици полуфинала плеј-офа Суперлиге, рекао је да његов тим заслужено повео са 1:0 у серији.

"Имали смо 20 скокова у нападу, 22 асистенције, а када имамо толико скокова, мислим да нико не може да нас победи. То је било кључно. Имали смо фокус током целе утакмице, били смо спремни на све њихове нападе, добро смо играли одбрану и на крају заслужено победили", рекао је Маринковић новинарима после меча.

Бек црно-белих рекао је да његов тим у Железнику очекује тежи посао.

"Друга утакмица ће бити другачија, они играју код куће. Тамо их нисмо добили три године отрпилике, ја нисам добио последње три утакмице. И све те утакмице тамо су биле кључне, као што ће и ова да буде. Биће доста теже него у "Пиониру". Нећемо имати подршку навијача, али морамо да идемо на скок, да играмо тимски и тако ћемо славити у Железнику", истакао је Маринковић и додао да не треба да мисле на "лошу традицију" коју су имали у Железнику.

"Не мислимо о тим поразима. Идемо да добијемо, па шта буде-буде. Ако изгубимо, враћамо се у Пионир, али не би ваљало ако хоћемо да идемо даље, имаћемо утакмицу више. Биће већи напор, умор, мања ротација ... Видећемо шта ће бити са Загорцем."

Маринковић је истакао и да је све у тиму пореметила повреда Радета Загораца, који је повредио колено после једног дуела, након чега је незгодно пао.

"Јесте нас то пореметило, много нам значи. Ко год је аут, морамо његов недостатак да попунимо на било који начин. Фали ће нам доста, али надам се да ће играти. Ако не буде играо, мораћемо да се сналазимо и без њега", закључио је Маринковић.

Други меч између ФМП-а и Партизана игра се у уторак од 19 сати у дворани у Желенику.

број коментара 0 Пошаљи коментар