Српске кошаркашице на Златибору: Бићемо спремне за ЕП

Кошаркашице Србије завршиле су припреме на Златибору и од данас настављају рад у Београду за предстојеће Европско првенство. Изабранице Марине Маљковић на Златибору су радиле на стицању кондиције и снаге, али и уигравању акција, како у одбрани, тако и у нападу. Европско првенство почиње 27. јуна и траје до 7. јула, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Кошаракашица Саша Чађо истиче да су ово биле најјаче припреме откако је она у репрезентацији.

"Јако смо тренирале и све девојке су дале максимум. Драго ми је због тога. Задовољна сам како је прошао овај део припрема. Покушавамо да извучемо најбоље из свих нас како бисмо што спремније дочекале првенство. С обзиром на то да је шампионат код нас осећамо мало већи притисак, па су зато и припреме јаче. Рекла бих да су ово до сада биле најјаче припреме које смо одрадиле на Златибору у последњих седам година, колико сам ја у репрезентацији", рекла је Чађо за сајт Кошаркашког савеза Србије (КСС).

Српски тим на првом делу припрема посебну пажњу посветио физичкој спреми, која је предуслов за играње агресивне и борбене кошарке, а Маја Миљковић наводи да је атмосфера у тиму одлична.

"У овом тренутку смо далеко од онога што очекујемо, али до почетка првенства имамо још двадесетак дана и знамо на чему треба да радимо. Атмосфера у екипи је сјајна. Девојке се одлично слажу и то може да буде од великог значаја, како би та енергија ван терена могла да нам донесе предност на утакмицама", рекла је Миљковић.

Кошаркашице Србије групну фазу такмичења на Европском првенству играће у Зрењанину против Белорусије, Русије и Белгије, а Невена Јовановић истиче да екипа треба да се фокусира само на свој наступ.

"Група је јака, али на Европском првенству нема лаких противника. Размишљаћемо од утакмице до утакмице. Највише треба да се бавимо сами собом, а да се за сваког противника што боље спремимо и уђемо у утакмице храбро", закључила је Јовановић.

Европско првенство почиње 27. јуна и траје до 7. јула, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар