Дејвис изабрао: Лејкерси, Никси или Клиперси

Кошаркаш Њу Орлеанс пеликанса Ентони Дејвис одредио је три дестинације где би желео да настави каријеру и предложио их генералном менаџеру свог тима. Лејкерси најближи довођењу "обрве".

Дејвис је у Лос Анђелесу други пут одржао састанак са генералним менаџером Пеликанса, Дејвидом Грифином. 

За разлику од првог састанка, у којем Дејвис према тврдњи америчких медија, није имао конкретне захтеве о одласку из Њу Орлеанса, 26-годишњи играч навео је три тима у која би желео да буде трејдован.

Агент Ентони Дејвиса је Рич Пол, власник Клач Спорт агенције у којој се налазе још и између осталог Леброн Џејмс, Дрејмонд Грин, Бен Симонс, Џон Вол, Ерик Бледсо, Кентавиус Калдвел Поуп...

У сагласности Пола, Дејвис је Грифину навео три дестинације за трејд: Лејкерси, Никси и Клиперси.

Њу Орлеанс пеликанси су имали доста среће у драфт лутрији, па ће на предстојећем НБА драфту први бирати ког играча ће довести у своје редове, али готово извесно је да ће то бити суперталентовани Зајон Вилијамсон. 

Управо због потенцијалног доласка Вилијамсона, Грифин има намеру да "трејдује" Дејвиса, али ће то, према његовим речима, учинити само за веома јаку понуду друге екипе. 

Фаворити за трејд су Лејкерси, који имају да понуде младе аспекте попут Бола, Инграма и Кузме, али и драфт пикове са ове, али и будућих класа. 

Дејвис има 26 година, покрива позиције крилног центра и центра, а 2012. године управо Пеликанси су га изабрали првог на драфту. Шест пута налазио се у "Ол стар" селекцији, а три пута у најбољој петорци лиге.

број коментара 0 Пошаљи коментар