Попович почео да окупља "Дрим тим", Харден и Дејвис предводници

Селектор америчке кошаркашке репрезентације Грег Попович почео је да окупља играче који би требало да играју на Светском првенству у Кини овог лета. Предводници екипе требало би да буду Џејмс Харден, Ентони Дејвис, Кемба Вокер и Донован Мичел.

Сједињене Америчке Државе на последња два светска шампионата освајале су златну медаљу, а селектор Грег Попович, иако неће имати на окупу највеће звезде, може да изабере изузетно јак састав.

Како преноси реномирани кошаркашки новинар Адријан Војнаровски, тим ће предводити Џејмс Харден и Ентони Дејвис, уз помоћ Кембе Вокера и младог Донована Мичела.

Уз њих, у екипи би требало да се нађу и Бредли Бил, Ерик Гордон, Кајл Кузма, Демијан Лилард, Брук Лопез, Кевин Лав, Си-Џеј Маколум и Џејсон Тејтум.

Према појединим изворима америчког новинара, на тренинг кампу овог лета могли би да се нађу и ветерани Пи-Џеј Такер и Пол Милсап.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра у Кини, а селекција САД налази се у Групи Е, заједно са селекцијама Турске, Чешке и Јапана.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. јун 2019, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

@Значи србско финале!

Да је Србин отац би му дао српско име и крстио га у српској цркви, његово пуно име и презиме је Gregg Charles Popovich , ни “С” од Србина.

(четвртак, 06. јун 2019, 07:46) - anonymous [нерегистровани]

Значи србско финале!

Сале "тројка" Ђорђевић против "лудог Србина" Грега Поповића...

(среда, 05. јун 2019, 23:14) - anonymous [нерегистровани]

najvece zvezde

Koliko ih je na ovom spisku sa all-star meca? Samo trojica od ovih nabrojanih je dovoljna da sa maltene bilo kojim saigracima budu glavni pretedenti na medalju. Opasan tim, ne treba omalovazavati to; sto ne znaci da Srbiju treba otpisati odmah

(среда, 05. јун 2019, 23:09) - anonymous [нерегистровани]

@Зашто "ч"?

Пошто ми у Србији преводимо Америчка имена онако како се изговарају онда ни новинар није погрешио (много);)
Иако је “Popovich” изговара се у Америци као тврдо “ч” па ако већ пишемо Америчка имена како их чујемо онда да то радимо доследно.
Иначе сам Грег никада за себе није рекао да је Србин или српског порекла већ југословенског, из мешаног брака је и никада није имао везе са српском заједницом.
За разлику од њега, Карл Малден (Младен Секуловић) исто рођен у Чикагу (где и Грег), такође из мешаног брака (мајка Чехиња), увек је био активан у српској заједници, посебно у време раскола мирећи завађене Србе, био велики верник, причао и српски, долазио у Херцеговину одакле му је отац и давао прилоге.

(среда, 05. јун 2019, 21:41) - Nenad [нерегистровани]

зашто "ч"?

Човек се презива Поповић, па вљда би од свих људи на овом свету бар ми Срби требало правилно да изговарамо човеково презиме.