Сувласнику Голден Стејта забрана гледања финала

Марк Стивенс, мањински власник Голден Стејт Вориорса неће моћи да прати утакмице финала НБА лиге у дворани, због физичког контакта са кошаркашем Торонта Кајлом Лауријем.

Током последње четвртине треће утакмице НБА финала између Голден Стејта и Торонта, Лаури се бацио у први ред публике како би спасао лопту која је ишла у аут.

Приликом тога, Лаури се сударио са два навијача домаће екипе. Одмах поред седео је мањински  власник Голден Стејта, Марк Стивенс, који је ушао у вербални, а потом и физички сукоб са Лауријем, којег је одгурнуо.

Плејмејкер Торонта се одмах пожалио судијама на Стивенса, који је удаљен са меча, да би након сусрета Голден Стејт издао саопштење у којем се извињава на поступцима њиховог сувласника, који се неће наћи у публици до краја финала НБА лиге.

"Искрено се извињавамо Торонто репторсима и Кајлу Лаурију за несрећна недела. Понашање господина Стивенса не рефлектује понашање наше организације. Нема места за такву интеракцију навијача и играча на једној утакмици. Господин Стивенс се неће наћи у публици у преосталим мечевима НБА финала", саопштили су "ратници".

На понашање Марка Стивенса бурно је реаговао и Леброн Џејмс, који је на Инстаграму поручио да "таквом понашању нема места у овој прелепој игри".

"Он зна правила боље од неког обичног навијача који је купио места поред терена и због тога нешто мора да се преузме што пре. Таквом понашању нема места у овој прелепој игри. Да је Лаури којим случајем узвратио физичким контактом, сви би полудели и тражили суспензију играча. Ово су ствари које не смемо и нећемо прећутати", између осталог саопштио је Џејмс.

Репторси су савладали Вориорсе у трећем мечу НБА финала са 123:109. 

број коментара 0 Пошаљи коментар