Убедљив тријумф кошаркашица у склопу припрема за ЕП

Женска кошаркашка репрезентација Србије одиграла је у склопу припрема за Европско првенство утакмицу против селекције Словачке. На крају, резултат у дворани "Визура спорт" у Земуну био је 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) у корист изабраница Марине Маљковић.

Репрезентација Србије од самог почетка наметнула је агресиван ритам и стигла је до вођства од 12:5 у четвртом минуту. Ипак, Словачка је узвратила брзом игром и прецизним шутем за три поена, па су наше кошаркашице на први мини одмор отишле са плусом од шест поена (22:16).

Највећу предност у трећој четвртини наш тим је имао у 28. минуту када је било 73:39. У том периоду игре Николина Милић је била сигурна у рекету, а наше кошаркашице пресингом по целом терену нису дозвољавале гошћама да пређу половину. Трећа четвртина завршена је резултатом 77:46.

Ствари се нису промениле ни у последњих десет минута, када је наш тим агресивном игром успео да одржи високу предност и на крају да слави резултатом 93:60.

Српски тим је три недеље провео на Златибору, где је стицао кондицију и снагу за шампионат, а од ове недеље налази се у Београду, где селекторка Марина Маљковић уиграва екипу за велика искушења која Србију очекују у такмичењу.

Репрезентација Србије ће своје мечеве у групи одиграти у Зрењанину, а противници ће бити Белорусија, Русија и Белгија. Шампионат почиње 27. јуна.

СРБИЈА: Миљковић 5, Поповић, Петровић 4, Чађо 11, Крњић 2, Јовановић 4, Брукс 12, Бутулија 9, Црвендакић 7, Станковић 1, Милић 12, Топузовић 11, Станаћев 2, Дабовић 13, Дугалић.

број коментара 0 Пошаљи коментар