Тринкијери: Звезда фаворит, то нас додатно инспирише

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери поновио једа је Црвена звезда у финалу плеј-офа, али да је то додатна инспирација за његов тим. Прва утакмица финала плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у понедељак од 18 сати.

"Финале сваког такмичења, посебно лиге земље олимпијских, светских и европских првака носи велику мотивацију сваком спортисти. Жеља да се постане шампион покретачка је енергија сваког дечака кад почне да се бави спортом. Пред нама је нова серија мечева са највећим ривалом, противником са којим смо ове сезоне много пута одмерили снаге и са којим се одлично познајемо", изјавио је Тринкијери за клупски сајт.

Како је навео, то што је Звезда освојила АБА лигу, а Партизан Куп Србије, не значи да ће у предстојећим мечевима бити мање жеље, енергије и жара.

"Због титуле, али и због тога што су дуели Партизана и Звезде увек нешто посебно, што имају додатну драж чак и кад нису такмичарски. Црвена звезда је у Суперлиги и полуфиналу са Мегом имала максималан учинак, имала пар дана више за одмор и припрему, што јој даје предност, као и чињеница да ће имати меч више пред својом публиком", рекао је Тринкијери.

Према његовим речима, циљевј који су јесенас постављени су испуњени, а пролазна времена у трци чији је циљ на крају следеће сезоне, су дала одређене показатеље.

"То не значи да у дуеле са Звездом улазимо без мотива. Чињеница да су фаворити само нас додатно инспирише на борбу, знамо каке обавезе носи играње у дресу Партизана и пружицемо максимум на терену са жељом да испунимо наше и снове наших навијача", поручио је Тринкијери.

Прва утакмица финала плеј-офа Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се у понедељак од 18 сати.

број коментара 0 Пошаљи коментар