Партизан наставља такмичење и тражи хитне промене у КЛС

Кошаркашки клуб Партизан затражио је хитне промене на свим нивоима у Кошаркашкој лиги Србије и поручио да ће, упркос незадовољству после прве утакмице финала против Црвене звезде, наставити такмичење.

"КК Партизан НИС ће поново ставити интересе српске кошарке изнад свега, и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други. За српску кошарку смо се борили и градили њену историју и даћемо све од себе да оздрављењем клупског такмичења она постане још јача", наводи се у саопштењу после састанка руководства клуба.

Како се наводи, Партизан захтева хитне промене на свим нивоима у КЛС.

"Актуелно руководство је своју неспособност доказало током претходних година и тако нанело оргомну штету угледу лиге и кошарци у земљи која је актуелни олимпијски, светски и европски вицешампион. Ово такмичење не сме да представља полигон за иживљавање појединаца."

Додаје се да "КЛС се више не сме финансирати искључиво од казни које се прописују, већ од спонзора и продаје ТВ права".

"Кошаркашка лига Србије не сме бити место на којем се техничке и искључујуће грешке досуђју по нахођењу, за коментаре који се нигде не кажњавају. Увреде играча, њихових породица, као и шовинистичке увреде попут синоћњих на рачун тренера Тринкијерија не смеју пролазити некажњено или уз благе, накнадне казне. На то се мора реаговати моментално", стоји у сапштењу и додаје се:

"КК Партизан НИС сматра дешавања у Суперлиги Србије веома штетним и за саму државу која у огромној мери помаже спорт и без које спорт у Србији не би био одржив, а лига јој враћа тако што се кроз њу шаље ружна слика о кошарци и генерално о спорту у Србији, што ни у ком случају држава не заслужује".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 12. јун 2019, 03:41) - Ненад Стојковић [нерегистровани]

Да заборавимо и оних ...колико титула ??

Све што рече војвода Павле ..потписујем ...само полако ЈСД партизан ..само полако .. видећемо вечерас какви сте ви домаћини ....Звезда је живот - Звезда Ле

(уторак, 11. јун 2019, 19:31) - anonymous [нерегистровани]

Panteri

Panteri, sve po zasluzi...

(уторак, 11. јун 2019, 14:21) - Војвода Павле [нерегистровани]

Чињеница

Да је било ко други писао о части, поштењу, увредама са трибина, вређању породица и слично па да проба човек да разуме, али ЈСД Партизан да пише о томе... НЕ ИДЕ! Нико у Србији није нити луд, нити глуп, нити има кратко памћење Остоја напредни лимару... СТОП ЛИЦЕМЕРЈУ ИЗ ЈСДККСНСТЕСЛА! ЗВЕЗДА ШАМПИОН!