Вујошевић нови тренер Клужа

Трофејни кошаркашки стручњак Душко Вујошевић постао је тренер румунске Универзитатее из Клужа, саопштено је из клуба.

Како се наводи, Вујошевић је потписао уговор на годину дану и имаће улогу тренера координатора првог тима.

"Срећан сам што сам дошао у Клуж, који је показао да је озбиљан и да има велике амбиције. Није ми било лако да прихватим ову понуду, али после свих информација које су стигле до мене, чак и оне које ми је презентовао лично мој некадашњи играч Александар Рашић, увидео сам да се ради о озбиљној средини која жели велике резултате и на европском нивоу", рекао је Вујошевић на представљању.

Бивши тренер београдског Партизана, са којим је 2010. године дошао до фајнал-фора Евролиге, после две године вратио се тренерском послу.

"За мене су најважнији карактер и играча и стручног штаба са којим цу радити. Већи део екипе биће сачињен од поптуно нових играча, посебно оних из иностранства. Само играчи са победничким духом це добити прилику у Клужу, јер на крају само карактер и искрени и поштени рад доносе резултате", додао је Вујошевић.

Вујошевић је у својој каријери водио Партизан, Црвену звезду, Брешу, Пистоја, Пезаро, Раднички, московски ЦСКА и Лимож, а био је и селектор репрезентације Србије и Црне Горе и Босне и Херцеговине.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

Srećno

i dugovečno, veliki treneru.