Мијаиловић: Шта год Евролига одлучи, Партизан може само да добије

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, сумиријаћи прошлу сезону, рекао је да Партизан много напредовао у односу на период од пре пар година, као и да ће тим и наредне године водити тренер Андреа Тринкијери, који ће за селектовање играча имати већи буџет.

"Доста је било дешавања у протеклој сезони. Много смо урадили на свим пољима. Неки су очекивали можда и боље резултате, али морамо бити реални где смо затекли клуб пре две године. Пре две године смо кренули не ни из чега, него смо кренули из дебелог минуса", рекао је Мијаиловић на обраћању у хотелу Радисон.

Он је истакао и да му је драго што су се легенде Партизана вратиле и што, како каже "данас нема никога ко је против ове управе од Партизановаца".

"Драго ми је да имамо пријатеље у целом спортском друштву и што смо једна велика породица Партизан", рекао је Мијаиловић.

Председник црно-белих се осврнуо и на учинак клуба у Европкупу, као и на подршку навијача.

"У Еврокупу смо урадили много, али нисмо имали среће. Пола коша нас је делило од већег успеха, али је важно поменути да је Партизанова публика препознала жељу да се Партизан врати на прави пут. Ми смо били трећи најгледанији клуб и хвала навијачима". 

Мијаиловић је говорио и о неправди која је, како каже, погодила Партизан у АБА лиги и КЛС-у.

"У АБА је било и неправде према нашем клубу. Нисмо то коментарисали, али ћемо се кроз систем борити да клуб буде поштованији. Што се тиче КЛС нисам хтео ништа да коментаришем после онакве четврте утакмице. Партизан је за мене победник у тој утакмици. Не знам шта би било у петој, не знам да ли би победио у петој, али у четвртој јесте", рекао је он.

Борд Евролиге у четвртак доноси одлуку о додељивањи специјалне позивнице том такмичењу, а Мијаиловић је истакао да без обзира на одлуку, Партизан нема шта да изгуби.

"Разлог што нисам ништа коментарисао је сутрашњи дан од кога очекујемо да се нешто деси, али шта год да се деси, не можемо да изгубимо. Можемо само да добијемо. Шта год да се деси на борду Евролиге, можемо само да добијемо. Ми смо рашчистили у главама, Партизан кроз систем, тренажни центар и играње у Арени показује да је један озбиљан европски, велики клуб", рекао је он.

Мијаиловић је навео да ће Андреа Тринкијери и наредне сезоне водити екипу, али са већим буџетом.

"Мењали смо много тренера, а сада имамо Андреу Тринкијерија, који ће селектовати тим са Николом Лончаром. Имаће већи буџет јер смо вратили дугове. Ми немамо ниједан поступак пред БАТ-ом, ускоро ћемо решити наш највећи проблем, а то је порески дуг. Нека сви Партизановци знају да немамо мач за вратом. Хвала свима који су помогли, хвала Републици Србији јер је препознала да је Партизан бренд од националног значаја", закључио је Мијаиловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар