Блат открио да болује од мултипле склерозе

Тренер Олимпијакоса, Израелац Дејвид Блат, открио је да болује од мултипле склерозе.

Грчки тим објавио је Блатово отворено писмо јавности, у којем он говори први пут откада је сазнао да болује од аутоимуне болести.

Преносимо вам део веома емотивног писма.

"Понекад вам живот у лице баци нешто без икаквог објашњења или разлога. То су тренуци када схватите да треба да направите изборе који тестирају ваш прави карактер. Пре неколико месеци дигностикована ми је мултипла склероза. То је болест која се јавља у многим облицима и одражава се на различите начине на различите људе. То је аутоимуна болест која на многе начине мења квалитет живота и способност да обављате обичне активности које су вам биле сасвим нормалне", написао је Блат.

"Ја сам тренер. Мој посао је да водим, инспиришем и учим много људи. То што нећу бити једнако агилан и активан не утиче на моју способност да радим те ствари. Имам среће. Имам поред себе сјајне докторе и менаџмент који прихвата моју неспособност и помаже ми да пребродим. Моје стање није пикник, али многима је теже. Моја обавеза је да будем пример свима да наставе са својим животима на најбољи могучи начин, као и да се никада не препусте и никада не предају", рекао је Блат.

Још није познато да ли ће израелски стручњак остати на клуби Олимпијакоса и у наредној сезони.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. авг 2019, 16:40) - Zivko [нерегистровани]

Zivot

Zivot je cudo majstore. Niko nezna sta ga ceka iza krivine. Glavu gore. Uci mlade kosarci pa ih prati protiv Srbije na SP.

(понедељак, 19. авг 2019, 16:32) - anonymous [нерегистровани]

Atipicno

MS je bolest koja se javlja najcesce u mladjoj dobi u dvadesetim i tridesetim i zato mi je cudno da je on u 60 godini obolio od multiple skleroze. Bolest pogadja cesce zene/devojke.