Богдан: Волео бих да останем у Кингсима, али не журим са одлуком

Српски кошаркаш Богдан Богдановић проговорио је о потенцијалном напуштању Сакраменто кингса. Пре неколико дана појавила се информација да ће Богдановић на крају сезоне одлучити да постане ограничени слободни агент и покушати да нађе нови клуб.

Ту информацију пренео је новинар Сакраменто Бија Џејсон Андерсон, који тврди да српски бек највероватније неће продужити сарадњу са Кингсима до 21. октобра, већ ће на лето пробати да добије уноснији уговор.

Богдановић је добио званичну понуду од Кингса вредну 52 милиона долара за четворогодишњи уговор, уколико продужи сарадњу у наредних седам дана.

"Волео бих да останем", рекао је некадашњи играч Партизана и Фенербахчеа.

Међутим, оставио је могућност да не потпише у току ове недеље, што аутоматски значи да размишља о одласку.

"Сви знају да волим Сакраменто. Ово је одличан тим. У овом моменту сам срећан, био сам задовољан и протеклих година, али не желим да журим са одлуком. Видећемо. Можда уговор потпишем сутра, можда за месец дана. Ко зна...", додао је Богдановић.

У протеклој сезони у Кингсима српски кошаркаш је бележио 14,1 поен, 3,8 асистенција и 3,5 скокова по сусрету за око 27 минута на паркету у просеку.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 16. окт 2019, 17:12) - anonymous [нерегистровани]

Sasvim razumljivo

Bogdanović ima 27 godna i nalazi se u najboljim godinama. Tačnije, u godinama kada može da očekuje najbolji ugovor u karijeri. Za 4 godine teško da će postići bolje, biće praktnično na kraju ili barem zalasku karijere. Što se finansijskog dela tiče, za njega je sad il' nikad. Naravno, pare nisu najvažnije, ali je razumljivo da upravo sada želi da izvuče maksimum. Možda na kraju ipak zaključi da je i 52 miliona jako lep i debeljuškast vrabac u ruci. Možda i Divac želi da produže ugovor, ali to je čist biznis. Nema Bogdanović ne znam kakvu statistiku, pa da mnogo tvrdi pazar. Čak bih rekao da i sa ovom pondom treba da bude prezadovoljan. Jedino ako postoje ipak neki lični problemi u klubu.