РОДА и кошаркашице обрадовали ђаке у ОШ "Сава Шумановић"

У сарадњи са Кошаркашким Савезом Србије и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, РОДА је организовала посету женске кошаркашке репрезентације Србије основној школи "Сава Шумановић" у Земуну, којом је званично почела подела лопти школама у оквиру другог по реду пројекта "2.000 лопти за будуће асове".

У наредном периоду 200 школа у 87 градова широм Србије добиће "Молтен" кошаркашке лопте које су школама неопходне за рад.

Након спектакуларног уласка кошаркашица у салу за физичко васпитање ове школе, ученици су имали прилику да одиграју пријатељску утакмицу са својим идолима.

Као награду за учешће у пројекту и број гласова које је освојила, извршна директорка маркетинга компаније Меркатор Наташа Павловић уручила је поклон овој школи, Молтен кошаркашке лопте високог квалитета, које ће ученици користити током часова.

"Након четири недеље гласања завршена је Родина акција, у којој ћемо у преко 200 основних и средњих школа поделити кошаркашке лопте. Колико је важна ова акција и какав је ођек имала, покажује то да је учестовало око 1.700 школа, од чега 68.000 активних корисника који су заједно прикупили 700.000 гласова. Ово је други пут заредом да РОДА у сарадњи са КС С и Министарством просвете организује овај пројекат. Од тада па до данас поделићемо 4.000 лопти школама широм Србије. РОДА свакако планира да настави све активности као спонзор српске кошарке, које су у вези са подршком и развојем спорта", рекла је Павловић Танјугу.

Она је истакла и да је школа "Сава Шумановић" прва школа у којој су направили изненађење за децу, као и да су деца показала колико је важан спорт, колико га прате и колико желе да се угледају на српске кошаркашице.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић истакао је да су овакве акције кључ за промоцију спорта код младих.

"Захваљујем се компанији РОДА која је годинама наш пословни партнер и пријатељ. Осим што помажу КС С, одлучили су се на ову акцију. Видели смо и данас да је школски спорт кључ и искрено се надам да ћемо и у наредним годинама имати ниво школског спорта бар на оном нивом када сам ја био школарац. Надам се ће барем једна од ових 2.000 лопти завршити у рукама неког будућег репрезентативца, који ће и у мушкој и у женској кошарци доносити златне медаље Србији", рекао је Томашевић.

Директорка Основне школе "Сава Шумановић" Катарина Јовановић истакла је да је велика част што је РОДА овој школи доделила кошаркашке лопте.

"Наши ученици су активно учетсвовали у акцији "2.000 лопти за будуће асове" и овај дан је за њих био успешан. Захваљући овим лоптама ми ћемо побољшати квалитет наставе физичког васпитања, а наши наставници ће још више уживати са децом, јер спорт је нешто што је прва ствар за ученике наше школе", рекла је Јовановић.

Циљ ове друштвено-одговорне акције, коју РОДА реализује други пут на територији Србије, је промоција спорта и спортских вредности међу младима.

У оквиру дугогодишње подршке коју пружа у циљу развоја српске кошарке, РОДА показује да је бренд који брине о младима и локалној средини у којој послује.

број коментара 0 Пошаљи коментар