Тринкијери пред Звезду: Дерби је нешто посебно, желимо пуну Арену

Тренер Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је дерби са Црвеном звездом увек нешто посебно, као и да жели да навијачи у што већем брију испуне "Штарк арену". Тринкијери је додао да изузетно цени екипу Звезде, као и да би му било драже да тријумфује у дербијима на крају сезоне.

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред вечити дерби против Црвене звезде у 7. колу АБА лиге, рекао је да би волео да његов тим добије тај меч.

"Ево чекамо Филипидеса да дође са маратона и да нам каже како изгледа велика Арена, јер не знамо како изгледа. Немамо шансу да тамо тренирамо. Шалим се, то су мале ствари које не помажу, али у осам сати играмо. Дерби је увек нешто посебно. Ствар је да заборавиш умор, повреде, увек нешто више имаш да даш. Они су добра екипа, важна је утакмица, Веома бих волео да је добијемо, али можда бих више волео да добијемо оне дербије који су на крају сезоне. Ово је као атлетика или Формула 1, које време имаш у првом кругу. Некад имаш најбоље време у првом кругу и добијеш трку, а некад немаш најбоље време у првом кругу и не добијеш трку", рекао ја Тринкијери новинарима на тренингу екипе у Малој арени, која због првог Комтрејд маратона није тренирала у "Штарк арени".

Тренер црно-бели истакао је да му је драго што ће са Андријом Гавриловићем укрстити кошаркашке филозофије.

"Драго ми је играм против Андрије Гавриловића. Он је био у мом граду, дружили смо се. Сад сам ја у његовом граду. Драго ми је да је добио шансу, желим му највећи успех у свим утакмицама сем са Партизаном", рекао је Тринкијери и осврнуо се на здравствено стање пред дебри.

"Повреда Волдена... Дерби је дерби, уопште није важно, пет играча који ће се борити ћемо сигурно наћи. Трифуновић не може, жао ми је. Видећемо да ли ће се Волден играти, не знамо још, није тешка повреда, али је јако досадна повреда и морамо бити опрезни. Али, не брине ме то."

Кошаракши Партизана и Црвене звезде у београдској арени подиграће други вечити дерби у историји, а пре 10 година у полуфиналу завршног турнира регионалне лиге, црно-бели су слави 64:58.

"Ја бих волео да ако имамо шансу да напунимо Арену. Волео бих да буде нови рекорд гледалаца за дерби, волео бих да то припадне Партизану, ако већ не припада", рекао је италијански стручњак који је упитан и да ли је разговарао са капитеном Новицом Величковићем, који је био актер тог дербија од пре деценију.

"Нисам о томе, али с њим увек причам. Новица је као књига има искуства, има прича о тим дербијама".

И Партизан и Звезда вечити дерби дочекују после два пораза у европским такмичењима, а Тринкијери јер изјавио да та утакмца не може да се веже за друге мечеве.

За разлику од црвено-белих, који су у петак играли Евролигу против АСВЕЛ-а, црно-бели су за овај сусрет имали два дана више за припрему.

"Значиће у оној мери у којој искористимо ту предност. Они имају јако дубок ростер, имају имена да се напуне странице и странице у новинама. Они су се прирпемили и за такве ситуације. Мислим да су они врло добра екипа, имају дубину. Велики су на бековима, центрима... Они су направили екипу да буду у првих осам у Евролиги. То све говори", закључио је Тринкијери.

број коментара 0 Пошаљи коментар