РТС у Америци – детаљи око смрти Кобија Брајанта

Америка је у шоку због прераног одласка Кобија Брајант, који је био много више од легенде НБА, узор спортистима и људима широм света, од САД до Србије. Телевизијске станице су промениле програме, па је главни спортски канал ЕСПН емитовао вандредни програм посвећен само Кобију, који је преузео и национални канал АБЦ у ударном вечерњем термину.

На вест о смрти Кобија Брајанта реаговао је председник Доналд Трамп, рекавши да је Брајантова смрт стравична вест, а огласио се и његов претходник Барак Обама.

Звучни снимак каже да је хеликоптеру у којем је био кошаркаш дата дозвола да лети под условима који нису били нормални, кажу функционери.

Видљивост је била слаба због густе магле, а чак је и полиција приземљила своје хеликоптере.

Брајантовом хеликоптеру је дата дозвола да лети под специјалним визуелним правилима за лет.

Током лета пилот је тражио да контрола лета буде у сталном контакту са хеликоптером, а контрола је одговорила да је летелица била прениско да би била виљдива на радару.

Истрага ће утврдити да ли је било механичких проблема са хеликоптером који има два мотора и сматра се, иначе, врло поузданим.

Један од проблема за истрагу је што је било тешко доћи до места несреће у предграђима Лос Анђелеса. Истраживачи кажу да је приступ месту несреће логистичка ноћна мора.

Због вести о Кобију Брајанту као да је овде у чикашким педграђима хладније и тужније него што је било.

За две седмице почиње Ол-стар недеља, у Чикагу ће бити сви најбољи НБА кошаркаши, а сигурно ће део програма бити посвећен легендарном Кобију.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 28. јан 2020, 07:12) - republikanac [нерегистровани]

Hm

Ne bi me iznenadilo da je i Kobi insistirao na letenju.. A ovima kad god padne avion ili helikopter sve im je neprohodno. Odgovara im sam ako im padne u hangar za dokaze . Čuj u predgrađu Los Anđelesa , pa im je neprohodno. . Jedna obična nezahtevna planina , rekao bih brdo , sta stalno lupetaju....čuj neprohodno .

(уторак, 28. јан 2020, 01:48) - anonymous [нерегистровани]

Tuzno

Ma, da je Bog hteo da covek leti, dao bi mu krila.

(понедељак, 27. јан 2020, 20:20) - anonymous [нерегистровани]

Судбина

Ко зна шта би се десило да су ишли колима, можда би пукла гума и опет настарадају, да су ишли пешке можда би их ударио аутобус.

Али онда опет, вреди она стара, не тражи ђавола.

(понедељак, 27. јан 2020, 19:36) - anonymous [нерегистровани]

hm?

Kad god neka slavna licnost, (posebno licnost koja utice na misljenje mladih) pogine, postoji sumnja da je sklonjen.
Ko zna kome se zamerio.

(понедељак, 27. јан 2020, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

Neodgovorno

Helikopter nije za igru jer leti nisko i ako pilot ne vidi u magli ili noću samo traži đavola. Zašto su leteli? Kome je bilo o glavu da stigne bilo gde? Šta je to toliko važno i toliko bitno da se ovoliko ne pazi? Ko je vozio a ko izdavao dozvole? Siguran sam da je propusta ovakve vrste bilo nebrojeno pre nego što se ovo desilo. Sad će da se uzmu u pamet, ali sada je za putnike kasno.

(понедељак, 27. јан 2020, 18:46) - anonymous [нерегистровани]

Ako cemo iskreno

Trebalo je da se ne junaci po losem vremenu i da ide kolima ili kako vec.