СРЦ Ташмајдан: Не фаворизујемо Црвену звезду

Руководство Спортско-рекреативног центра Ташмајдан демантовало је наводе председника кошаркашког клуба Партизан Предрага Даниловића да то предузеће фаворизује кошаркашки клуб Црвену звезду, када је у питању измиривање дугова за закуп хале Пионир.

"На последњем састанку са представницима клубова и руководством СРЦ Ташмајдан одржаном 16. јануара , генерални менаџер Црвене звезде и пословни директор Партизана обавезали су се да се, уз репрограмирање дуга, настави измирење месечних обавеза клубова. Управа Црвене звезде поступила је по договору и у року од недељу дана измирила део својих обавеза у вишемилионском динарском износу", наводи се у саопштењу.
Руководство Ташмајдана наводи да је након тога упутило још две писмене опомене Партизану.

"Никаквог одговора није било и руководство СРЦ Ташмајда било је принуђено да предузме мере према клубовима који не плаћају своја задужења. Напомињемо да у хали Пионир сви корисници имају подједнак третман и да су и остали дужници добили опомене, после којих су сви, осим Партизана, делимично измирили своје обавезе у складу са могућностима", истиче се у саопштењу.

Управа СРЦ Ташмајдан подсетила је председника Партизана да то предузеће није јавно предузеће, које се финансира из градског буџета.  У саопштењу се истиче и да је предузеће СРЦ Ташмајдан, "као и до сада, спремно за договор и компромис на свим нивоима, уколико то не нарушава углед и нормално функционисање капацитета ове спортске установе".

"Верујемо да је господин Даниловић направио лапсус када је рекао да је у хали Пионир укинуто грејање, јер добро зна да је оно, као мера упозорења и заштите интереса Ташмајдана сведено на прописани минимумум који износи 16 степени", додаје се у саопштењу.

Руководство СРЦ Ташмајдан такође је демантовало наводе Даниловића о висинама цена за изнајмљивање хале за тренинге и утакмице.

"Сматрамо да је господин Даниловић нехотично довео у заблуду јавност наводећи нетачне цене термина за тренинге и утакмице. Цена термина за тренинге износи 8.474,95 динара без ПДВ-а, а цена за утакмице се креће од 90.000 до 102.000,04 без ПДВ-а", истиче се у саопштењу.

Управа СРЦ Ташмајдан подсетила је и да је досадашњи договор са градском управом подразумевао да Београд сноси трошкове термина за тренинге кошаркашких клубова, али не и за утакмице, као и да је дуг Партизана прошле године износио 9.269.446,93 динара.

број коментара 0 Пошаљи коментар