Лисац: Отворени смо за све договоре

"Србија је земља кошарке и драго ми је што се завршни турнир вратио у Београд, а мислим да ће предстојећи фајнал фор бити врхунац нашег досадашњег трајања", рекао је на конференцији за новинаре генерални директор регионалне НЛБ лиге Роман Лисац.

Према његовим речима, фајнал фор можда и није најбоље решење, али је проблема било и са плеј-офом, како због термина, тако и због мањег интересовања.

"Увек сам говорио да систем такмичења мора да се дограђује, како би се пронашло најбоље решење. Жеља је да се у будућности игра једна рунда плеј-офа, а онда фајнал фор. У сваком случају, отворени смо за договор и проналажење најбољих решења, јер није најправедније да све одлучује практично једна утакмица", рекао је Лисац.

Коментаришући дуговања према клубовима и судијама, директор Лиге је рекао да нико финансијске обавезе не измирује тачно у дан, али да за осам година, откако постоји, Лига никоме није остала дужна. Лисац је саопштио да су за навијаче који буду пратили завршни турнир у Београду обезбеђене атрактивне награде, међу којима и аутомобил КИА Сид.

"Неко од навијача биће у прилици да шутира са центра и уколико погоди на поклон ће добити аутомобил", рекао је Лисац.

Што се тиче бодовања, које у последење време оспоравају неки клубови у Србији, а пре свих Црвена звезда, директор лиге каже да не схвата суштину тих приговора.

"Бодовање је такво какво је и не схватам шта је ту проблем. То је било јасно и гласно речено и нашем пријатељу, то зна цела Европа и не знам зашто се око тога непотребно компликују ствари. Мислим да је овакав систем бодовања и са спортског асепкта изванредан, јер нико не може да спава три године. Тачно је да је Партизан обезбедио велику предност, али чак и он би имао проблем уколико две године не би имао резултата", рекао је Лисац.

Победнику завршног турнира, који ће бити одржан у Београдској арени од 16. до 18. априла, припашће златно прстење од 24 грама. Поред тога, шампион ће добити прелазни пехар, као и један који му остаје у трајном власништву.

Награде ће добити и најбољи менаџер, најуспешнији тренер и најкориснији играч лиге.

број коментара 0 Пошаљи коментар