Антонић: Циљ је пласман на Игре у Лондону

Селектор женске сениорске кошаркашке селекције Србије Јовица Антонић изјавио је да ће дугорочни циљ селекције коју предводи бити пласман на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Он је подсетио да његове изабранице у овој сезони очекује шампинат Европе у Летонији од 7. до 20. јуна и додао да су амбиције тима пласман од деветог до 12. места, чиме би се "за корак" надмашио резултат са претходног континенталног првенства.

"На списку за првенство у Летонији налазе се све наше најбоље играчице. За разлику од претходних година, када смо имали проблема са одзивом у државни тим, сада је ситуација другачија", навео је Антонић на конференцији за новинаре у Кући кошарке.

Према његовим речима, све кошаркашице су прошле репрезентативне селекције и на њих се озбиљно рачуна у наредном периоду, закључно са Играма у Лондону.

"Велико ми је задовољство што се на списку налази и неколико младих перспективних играчица, јер оне представљају будућност српске кошарке", рекао је Антонић.

Према његовој одлуци, на списку за првенство Европе налази се 27 играчица: Марија Ерић, Тамара Радочај, Маја Миљковић, Миљана Мусовић, Данијела Ризвић, Соња Петровић, Адријана Кнежевић, Инес Кресовић, Милица Дабовић, Јелена Миловановић, Ива Роглић, Ана Перовић, Инес Ајановић, Ивана Грубор, Дара Ковачевић, Марина Пушкар, Зорица Митов, Јована Рад, Бојана Вулић, Ива Мусулин, Биљана Стјепановић, Дајана Бутулија, Милица Палигорић, Тина Јовановић, Сара Крњић, Тијана Ајдуковић и Маја Вучуровић.

Репрезентација Србије припеме почиње 12. маја, базични део ће одрадити на Копаонику и у Руми, а на шампионат Европе отпутоваће 5. јуна.

Србија ће на Европском првенству бити у Ц групи са селекцијама Литваније, Русије и Турске.

број коментара 0 Пошаљи коментар