Ковачић: желимо да се из Шведске вратимо са медаљом

Селектор јуниорске женске кошаркашке селекције Србије Зоран Ковачић истакао је да су амбиције те селекције да се са првенства Европе у шведском граду Содертаљеу врати са медаљом.

Ковачић је подсетио да јуниорска селекција, први пут након пет година, на прошлом великом такмичењу није освојила медаљу и додао да ће и предстојеће репрезентативно окупљање бити пропраћено са доста проблема.

"Највећи проблем овог лета представљаће нам школске обавезе репрезентативки, с обзиром да им се школска година завршава тек 20. јуна, а ми са припемама почињемо 20 дана раније", рекао је Ковачић на конференцији за новинаре, одржаној у "Кући кошарке".

Он је напоменуо да ће овог лета бити обављене најкраће припреме у историји окупљања млађих селекција, а с обзиром да национални шампионати у јуниорском узрасту још нису завршени, стручни штаб ће сачекати са објављивањем ширег списка за Европско првенство.

Комплетан тренажни циклус јуниорке ће обавити у Лозници, а на шампионату у Шведској сврстане су у "А" групу са вршњакињама из Пољске, Бугарске и земље домаћина.

Женску кадетску репрезентацију Србије, коју такође предводи Ковачић, овог лета очекује Европско првенство у Напуљу, а према речима селектора од ње "не би требало очекивати врхунске резултате".

"Плаве" кадеткиње ће бити у А групи и играће против Турске, Шведске и домаћина првенства.

"Биће ово прва репрезентативна акција генерације која ће наступити у кадетском узрасту и зато морамо да будемо веома опрезни у раду са њима", закључио је Ковачић.

број коментара 0 Пошаљи коментар