Гаудио: Пике и Меси неће одлучивати о тенису

Гастон Гаудио, капитен Дејвис куп репрезентације Аргентине, рекао је да фудбалери Барселоне Ђерар Пике и Лионел Меси неће одлучивати о новом такмичењу које је на снази од ове сезоне.

Пике је са својом инвестиционом групом Космос извршио реформу Дејвис купа и једино екипно тениско такмичење ће бити играно у форми турнира на којем ће учествовати 12 репрезентација.

 

"Ђерар Пике је председник Космоса, не одлучује о тенису. Алберт Коста и Гало Бланко о томе воде рачуна. Група Космос је купила фудбалски клуб у Андори чији је члан и Лионел Меси, али мислим да ни он не доноси одлуке које се тичу тениса", рекао је Гаудио.

Гаудио се осврнуо и на ситуацију са Хуаном Мартином дел Потром, најбољим аргентинским тенисером, који је изјавио да је његова репрезентативна каријера готова.

"Још је рано за разговор са Дел Потром, али сам ја отворен за сваку сумњу када су у питању његова правила", додао је капитен Аргентинаца.

Први Дејвис куп у новом формату биће одржан од 18. до 24. новембра, уз учешће наше селекције.

Србија је смештена у групу А, у којој се налазе још и Француска, вишеструки освајач овог такмичења и први фаворит, као и Јапан, који ће највероватније предводити Кеи Нишикори.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. феб 2019, 10:24) - anonymous [нерегистровани]

Ovaj teniski funkcioner je spavao 6 meseci

kada je Pike totalno izmenio format Davis Cupa. O cemu on govori????????????