Ђоковић: Нисам сигуран да ћу играти за Србију на Завршном турниру Дејвис купа

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да није сигуран да ће играти за репрезентацију Србије на Завршном турниру Дејвис купа у Мадриду у новембру.

После 120 година Дејвис куп је доживео реконструкцију, па ће се од 18. до 24. новембра у престоници Шпаније борити 18 репрезентација за "салатару", а Србија је у групи са Француском и Јапаном.

"Нисам сигуран да ћу играти у Дејвис купу за репрезентацију. О селекцији Србије увек размишљам, а као што знате АТП, организација којој припадамо као професионални тенисери, покренула је АТП куп, који ће бити одржан почетком следеће сезоне и ту ћу наступити сигурно, заједно са колегама из репрезентације", рекао је Ђоковиц, а преноси Мондо.

Иако је лобирао за промене у Дејвис купу, Ђоковић се не слаже са начином на који је он реформисан, а који је преузела компанија фудбалера Барселоне Ђерара Пикеа.

"Дејвис куп има дугу традицију, али је одлучено да буде промењен на начин на који неким играчима то не одговара и мислим да не олакшава и онако тешку сезону кроз коју пролазимо. Зато нећу наступити на финалном турниру, али се видимо на АТП купу", рекао је најбољи тенисер света.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(субота, 23. феб 2019, 22:47) - Ti nisi, [нерегистровани]

ali ja jesam siguran,

da nećeš igrati za Srbiju!

(субота, 23. феб 2019, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

@Mm trabunjanja

То је баш трабуњање и глупо поређење.
Тенис је индивидуални и професионални спорт, играч је креатор своје дудбине и није радник у сутомобилској индустрији.
Постоје јасна правила АТП где, како и када играч мора да игра зависно од пласмана на листи (на пример ако пласиран у прва 32 играча мора да игра сваки мастер турнир, четири турнира категорије 500 итд изд).
Дејвис куп није под контролом АТП него ИТФ, и најобичнији је циркус од ове године, водају играче као мечку Божану сваке године у други град да би Пике и његова компанија Космос правили паре, изгубио је чар, нема више домаћина и госта, игра се на три добијена као обичан турнир, већина играча је рекла да такав Дејвис Куп нећае да игра.
Ђоковић не дугује ништа Србији, нити га је школовала нити финансирала да игра тенис, дугују дилни инжињери, доктори и остали академски грађани које је Србија бесплатно школовала а сада захваљујући бесплатним дипломама уживају на западу.
Ноле никако не треба игра овај циркус од ДК а коме се не свиђа немој да га гледа, нолетов живот, одлуке а и његове поптено зарађене паре, прву ствар коју научиш на западу је да је некултурно завиривати у туђи џеп.

(субота, 23. феб 2019, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

mm trabunjanja

Tvoj tako-zvani literaturni obrazovani Srpski nije nista bolji nego Miletov a Mile je potpuno u pravu. Djole & Co samo igraju kada je lova u pitanju i kada i gde im se to svidja. Sta bi bilo sa na primer automobilskom industrijom ako bi radnici samo isli na posao kada im se to svidja.

(петак, 22. феб 2019, 20:42) - mm [нерегистровани]

Odgovor Miletu

Kako bi bilo da se Mile prvo opismeni pre nego sto se dohvati tastaure?
Zloba je najveca mana ljudska

(петак, 22. феб 2019, 18:49) - mile [нерегистровани]

zasto

jer nema para igra samo gde moze da se milioni zarade

(петак, 22. феб 2019, 16:45) - anonymous [нерегистровани]

@Ništa čudno

Ne pricaj gluposti. Bolje da nisi ni komentarisao.

(петак, 22. феб 2019, 16:14) - Aleksandar Markovic [нерегистровани]

podrzavam

ja to totalno podrzavam jer novak ima vecih snova i onako nije nista vredna ta salatara. tenis je individualni sport, gazi novace i pokazi svetu sta je zasluzijo.

(петак, 22. феб 2019, 15:56) - Milan anonymous [нерегистровани]

Zašto bi se mu i zamerilo.

Zašto bi mu se i zamerilo pa on igra svo vreme za sebe i za Srbiju, on je naj bolji prestavnik Srbije i kao sportista i kao čovek, on je najbolji Srpski diplomat.

(петак, 22. феб 2019, 15:34) - anonymous [нерегистровани]

Ništa čudno

Nikada nije tu kada treba da se igra za Srbiju !

(петак, 22. феб 2019, 14:52) - Srđan NS [нерегистровани]

Nema mu se šta zameriti!!!!

Meni je to sve u redu i mislim da ne treba zameriti Novaku ni malo.On se bori za titulu najvećeg tenisera svih vremena.Ne znam da li smo mi toga svesni!!!Ova godina je verovatno i ključna na tom njegovom putu.Zato oni koji mu zameraju neka razmisle o tome.Nema mu se šta zameriti.