Сенћани верују у Лацику, спремају дочек

У Сенти, родном граду Ласла Ђереа, освајача тениског трофеја на АТП турниру у Рију, одушевљени су успехом некадашњег суграђанина и већ му припремају величанствен дочек.

На трновити пут ка звездама, петогодишњи Ласло Ђере кренуо је са ове шљаке, на отвореним теренима поред Тисе у Сенти.

"Лацика је јако велики радник, увек је радио све што је могао да постигне резултат. Увек је било важно на тренинзима ко је победио, увек неко плакао - или он или ја", рекао је Бенце Ереш, дугогодишњи тениски ривал и саиграч.

Бразилски трофеј Ђере је посветио родитељима без којих је прерано остао. Породица је, кажу Сенћани, посветила свој живот Ласловом успеху.

"Био је то тежак пут, много одрицања, тренинга, али он никада није одустао. Знала сам одувек да он то може да достигне. Пресрећни смо", рекла је Јудит Ђере, Ласлова сестра.

У тениском клубу Сента, нису изненађени Ласловим АТП првенцем.

"Сви смо веровали, осећали смо да ће доћи тај моменат када ће заблистати", каже Стеван Терзић, председник клуба.

Грађани Сенте поносни су на Ласлов успех, а у градској кући спремају балкон за свечани дочек.

"Као што је Новак амбасадор, тако је Ласло амбасадор града Сенте, а сада већ и Србије. Ми се морамо одужити том младом човеку", рекао је Петар Терзић, помоћник председника општине Сента.

Љубитељи белог спорта у Сенти се надају да ће већ ове године Ласло Ђере ући у Топ 20 тениских на свету.
број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 26. феб 2019, 14:38) - anonymous [нерегистровани]

Adresa?

Zbog cega je autor teksta (ili podnaslova) Lasla "iselio" iz Sente? Na sajtu ATP pise da je njegovo prebivaliste Senta. Mozda (verovatno) ce da se odseli iz Sente, ali za sada, zvanicno, jos nije. A mozda nas sve iznenadi...