Победа Новакове "струје" – повлачи се председник АТП-a!

Као што је било најављивано претходних дана и недеља, сада је постало јасно: мушки тенис очекују велике промене. Досадашњи председник Тениске асоцијације професионалаца (АТП) Крис Кермод неће више обављати ту функцију по истеку мандата који се завршава крајем 2019. године.

АТП је објавио да Кермод, који је на челу мушког тениса од 2014, неће више бити председник и да ће добити наследника.

"Током његовог шестогодишњег мандата на челу АТП, забележени су рекордни наградни фондови и комерцијални раст организације, док је посећеност турнира и гледаност АТП тура скочила", стоји у саопштењу.

Наводи се још да је "његова визија била круцијална за креирање нових догађаја попут Завршног турнира нове генерације, АТП купа који ће почети 2020, унапређивања такмичења најбоље осморице у Лондону, али и привлачења неких од највећих спонзора у спорту".

"Била је привилегија служити као извршни директор и председник АТП-а од 2014. и веома сам поносан на све што смо остварили током тог периода. Желео бих да захвалим свим људима из организације, али и свим играчима и челницима турнира на подршку током година. Остајем потпуно посвећен функцији до краја мандата и желим организацији успех у будућности", истакао је Кермод.

Исходом ће бити задовољна "струја" коју предводи Новак Ђоковић, председник Савета играча, који се у том телу залагао за промену руководства. Заједно са првим сарадницима Васеком Поспишилом и Кевином Андерсоном успео је да предложи смену Кермода и покуша да уведе промене у начину расподеле новца и турнирских награда.

Комплетну хронологију случаја можете прочитати у нашој теми "Новак и Савет против АТП тура – смена која може да промени тенис".

"Не желим да одговорим на питање директно. Нећу откривати своје лично мишљење о томе јер, делећи такве информације, излажем себе и постајем подложан кршењу поверљивости унутар структуре – не желим то да ризикујем. Имамо дебитантски АТП куп 2020, Завршни турнир за играче нове генерације и сигурно је урађено много тога позитивног. Али такође се дешавало много ствари унутар свега на које треба обратити пажњу", изјавио је Новак.

Када је упитан кога би волео да види као Кермодовог наследника, најбољи тенисер света критиковао је рад организације.

"Председник мора да буде неко ко одлучује у многим ситуацијама. У већини случајева постоји сукоб интереса. То је изузетно тешка позиција у којој може председник да се нађе јер морате да бирате између две стране (играча и турнира). Томе морамо да се посветимо као група, водећа структура. Време је да направимо промене, заштитимо председника, ослободимо га притиска и, надам се, такође имамо неке независне савете о одређеним стварима", додао је Ђоковић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(петак, 08. мар 2019, 16:44) - anonymous [нерегистровани]

e

on je njima non stop na zubu, vec godinama,pogotovo Englezima a sad Marej kad se vrati na teren tek ce onda englezima Nole smetati...jer oni ne zele Noleta za No1 nego Mareja...ali dzaba, nole igra srcem i dusom i sa punim ponosom na sebe i svoje poreklo...dok ove druge samo interesuje lova...

(петак, 08. мар 2019, 16:07) - anonymous [нерегистровани]

Напред Ноле за инат душманима...

...ми Срби смо тада најјачи! Ови што су Новака мрзели, мрзеће га и даље јер само то могу, а Ноле ће да им на мржњу оговори новим победама!!!

(петак, 08. мар 2019, 14:31) - anonymous [нерегистровани]

Novak...

Oni su ga i poslali među zvezde, oni će i da ga sruše.

(петак, 08. мар 2019, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

Samo naprijed!

A sad na teren, sa srecom.

(петак, 08. мар 2019, 13:26) - anonymous [нерегистровани]

Daj boze da nisam u pravu

Daj Boze da nisam u pravu, ali bojim se da je ovime Novak sebi napravio puno neprijatelja. Ionako ga na Zapadu pokusavaju na sve nacine da potkopaju, sad ce mu mozda biti jos teze. Taj smenjeni sigurno ima dosta veza, puno vaznih igraca ga je podrzavalo, dok su protiv njega bili Novak i oni nisko rangirani. Britanski i americki mediji koji su Novaka i ranije predstavljali kao cudnog i ko zna kakvog, ce ga opet uzeti pod zub, opet ce biti navijanje protiv njega, itd.,itd.

(петак, 08. мар 2019, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

Samo naprijed!

A sad na teren, sa srecom.