Виландер: Новак ће бити најбољи, бољи и од Федерера

Тениски стручњак и некадашњи играч, Швеђанин Матс Виландер, изјавио је да ће се Новак Ђоковић ускоро сматрати најбољим у историји тог спорта.

Некада велики Новаков критичар, у последње време има речи хвале о српском тенисеру што потврђују речи у интервјуу за америчке портале.

"У тенису, број освојених Гренд слем титула је значајан и зато је Роџер тренутно предводник. Ипак, мишљења сам да ће Новак држати рекорд. Уколико освоји Аустралијан опен ове године, моћи ћемо да кажемо да је најбољи тенисер у историји спорта. Освојити четири Гренд слема два пута за редом је невероватно", изјавио је Виландер.

Швеђанин је додао да Новак има још око четири године врхунског тениса.

"Он није завршена прича, преостало му је још неких три или четири године и има легитимне шансе да каријеру заврши као најбољи икад".

Виландер је додао да је уз Ђоковића, фаворит за освајање Ролан Гароса Надал, али да и млади Циципас пружа одличне партије.

"Надал игра боље из недеље у недељу и он важи за фаворита такође. Млађи играчи више нису толико престрашени од стране најбољих светских тенисера. Иако је веома тешко за неког попут Циципаса да освоји Гренд слем у Француској, он је показао да може да направи подвиг и изненађење", закључио је Виландер.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар