Терзић за РТС: На реду је олимпијско злато

Селектор женске одбојкашке репрезентације Зоран Терзић био је гост Дневника РТС-а, где је изјавио да уколико репрезентативке остану на окупу, могу да освоје и Олимпијске игре у Токију 2022. године.

Селектор је изјавио да, након освајања Европског и Светског првенства, на реду су Олимпијске игре.

"Желео бих да девојке остану на окупу, а ако буде тако, потрудићемо се да освојимо и имамо велике шансе за тако нешто", изјавио је Терзић.

"У финалу су проблем били притисак и тензија, девојке су биле стегнуте. Причали смо да онда кад почнемо да играмо, Италија ће пасти. Оне су се опустиле, дошли смо до преокрета и победили", додао је селектор.

Занимљиво је да је Зоран Терзић раније у каријери одбио позив да буде селектор женске репрезентације.

"Хвала на обавештењу о трофејима, шта да кажем осим да нисам погрешио прихвативши да радим са девојкама и то се исплатило и мени и девојкама и читавој одбојци", истакао је Терзић.

"Питање како то да се велики број талената налази на нашем простору јесте вечита тема и то нема одговор. Многи мисле да је то тако због генетике, али свуда у свету постоје девојке вишег раста или слично, не знам који је случај код нас, да ли је то у души или крви", закључио је Терзић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 24. окт 2018, 06:02) - anonymous [нерегистровани]

Za olimpijsko zlato

Treba poboljšati igru u odbrani,da se barem igra kao u petom setu protiv Italije.

(среда, 24. окт 2018, 05:57) - anonymous [нерегистровани]

Kontinuitet u radu

I dobroj organizaciji i pametnom vodjenju Odbjkaskog saveza,lezi i temelj uspeha.Slicno vaterpolo i košarkaškoj organizaciji.Sto nažalost nedostaje i futbalskom i rukometnom savezu.